Mustafa Alabora - Haldun Dormen... İKİ USTADAN ÖNEMLİ YAŞAM TÜYOLARI!

Mustafa Alabora - Haldun Dormen... İKİ USTADAN ÖNEMLİ YAŞAM TÜYOLARI!

Tiyatronun duayeni Haldun Dormen ve usta oyuncu Mustafa Alabora, 1. Efeler Gastronomi Festivali kapsamında “Sağlıklı Uzun Yaşam” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

26 Mart Cumartesi günü Banu Zeytinoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide iki usta sanatçı, uzun olduğu kadar sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmek için hiçbir şeyi abartmamanın, her gün kendini yenilemenin, gençlerin görüşlerine önem vermenin, üretmenin, doğaya duyulan aşkın, hayvanları sevmenin, disiplinli ve insan sevgisiyle dolu yaşamanın değerini anlatırken kadınları birçok konuda örnek almanın öneminin altını çizdiler.

hazeramani-mustafaalabora.jpg

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve şef Hazer Amani’yi de sahneye davet eden konuklar katılımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Efeler Gastronomi Festivali, Mehmet Fatih Atay başkanlığındaki Efeler Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez, Aydın’a özgü lezzetlerin daha geniş kitleler tarafından bilinmesi amacıyla düzenleniyor.

mustafaalabora-2x1.jpg

Pınarbaşı Mesire Alanı’nda gerçekleşen festivale şef Hazer Amani, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Slow Food Kurucu Türkiye Lideri Nedim Atilla, Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk, gastroarkelog Doç. Dr. Ahmet Uhri gibi gastronomi dünyasının önemli isimleri ve usta sanatçılar Haldun Dormen ile Mustafa Alabora konuk oldu.

haldundormen-2x1.jpg

Festivalde yerel üreticiler, dernekler ve ev hanımları ise stant açarak üretimlerini sergiliyorlar.

Farklı başlıklar ve alanında uzman isimlerin katılımlarıyla söyleşi ve panellerin gerçekleştiği 1. Efeler Gastronomi Festivali’nde ayrıca mutfak atölyeleri, tadım etkinlikleri, dans gösterileri, Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı başlıklı bir sergi, konser ve üç gün süren bir yemek yarışması düzenleniyor.

haldundormen-mustafaalabora1.jpg

Efeler sakinlerinin katılımına açık olan yemek yarışmasının ilk gününde yöresel zeytinyağlılar, ikinci gününde yöresel et yemekleri ve üçüncü gününde yöresel tatlılar yarışıyor.

Festivalin ödül töreni, 27 Mart 2022 Pazar akşamı gerçekleşecek.

Festival aynı akşam, çok sevilen şarkıları ve enerjik sahne performansıyla dillerden düşmeyen Gülşen’in muhteşem konseriyle sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.