Müzeyyen Senar... `TÜRK MÜZİĞİ`NİN ÇINARI HAYATA VEDA ETTİ!

Müzeyyen Senar... `TÜRK MÜZİĞİ`NİN ÇINARI HAYATA VEDA ETTİ!

Atatürk`ün önünde defalarca özel olarak şarkı okuyan Türk müziğinin efsane sesi Müzeyyen Senar, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'dan kötü haber. Türk Sanat Müziği'nin dev ismi Müzeyyen Senar tedavi gördüğü hastanede, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Bugün vefat eden Senar, Atatürk'ün de en çok sevdiği sanatçılardandı. Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırmıştı.

CENAZE SALI GÜNÜ BEBEK CAMİİ'NDE...

Mezeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, Senar'ın yaşamını yitirdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Senar'ın cenazesinin bugün İstanbul'a gönderileceğini belirtti.

Işıl, Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağını ve cenazesinin İstanbul'da defnedileceğini bildirdi.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?

Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırdı.

Türk insanının dilinden düşmeyen "Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim", "Bir Bahar Akşamı", "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" gibi parçaları seslendiren Senar, 1918 yılında Bursa'da dünyaya geldi.

Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan Senar'ın ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi. Zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.

Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Senar, perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.