MÜZİĞİN FARKLI SESLERİ CRR'DE!

MÜZİĞİN FARKLI SESLERİ CRR'DE!

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta CRR Caz Orkestrası’nı, Kronos Quartet’i ve “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında Zekai Tunca’yı konuk ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR); bu hafta caz, klasik müzik ve Türk Sanat Müziği’nden oluşan renkli programlarıyla karşınızda olacak. 

Her biri enstrümanında virtüöz olan müzisyenlerden oluşan CRR Caz Orkestrası, şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde CRR’ye konuk oluyor. Enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak sahne çalışmalarını genişleten orkestra, 17 Mayıs Çarşamba günü dinleyicisiyle buluşacak.

Ulusal ve uluslararası solistlerle birlikte sahne alan CRR Caz Orkestrası’na bu programlarında piyanist ve solist Selen Beytekin eşlik edecek. Bu kaçırılmayacak konser, 20.00’de başlayacak.  

Popüler kültür ile avangart müzik arasında köprü kurarak mükemmel bir denge yakalayan ender topluluklardan biri olan dünyaca ünlü yaylı çalgılar dörtlüsü Kronos Quartet, üç yıl aradan sonra tekrar İstanbul’da CRR’ye geliyor.

kronosquartet_ibb.jpg

Müzik hayatında 43. yılını geride bırakan Kronos Quartet, 18 Mayıs Perşembe günü vereceği konserde; rock, etnik, popüler ve caz müzikseverleri bir araya getirecek. Benzersiz bir tavrı olan topluluk, mizah ve trajik unsurları barındıran müzikleriyle 20.00’de sahnede olacak.

muzafferozdemir_01.jpg

İBB CRR, Türk ve Japon seslerini aynı sahnede buluşturuyor. Bağlama sanatçısı ve besteci Muzaffer Özdemir ile Japon ses sanatçısı Sizzle Ohtaka’nın iki ulusun halk şarkılarını seslendirecekleri “İki Ülke İki Nefes” adlı programları, 20 Mayıs Cumartesi günü 20.00’de başlayacak. Programda sanatçılara Japon piyanist, besteci, aranjör ve vokalist Asu eşlik edecek.

“İstanbul’da Pazar Konserleri”nin bu haftaki konuğu Zekai Tunca olacak

Gündüz konser geleneğine yeniden hayat veren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında Türk müziğinin değerli seslerini sahnesinde ağırlamaya ve İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.

zekaitunca_01.jpg

Sezonun son pazar konseri, Türk Sanat Müziği’nin usta seslerinden Zekai Tunca’nın özel programıyla 21 Mayıs’ta gerçekleşecek. Sanatçı, yarım asrı geçen müzik yaşamının en güzel şarkılarından oluşan bir repertuvarla 14.00’te hayranlarının karşısında olacak.

Bestelerinin yanı sıra radyo ve TV programlarıyla da Türk müziğine büyük hizmetler veren sanatçı, müzikseverlere keyifli bir pazar günü yaşatacak.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.