Namık Kuyumcu - Serap Yenici... ŞİİRİÇİ ŞARKILAR PROJESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER!..

Namık Kuyumcu - Serap Yenici... ŞİİRİÇİ ŞARKILAR PROJESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER!..

12. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Adana’da düzenlenen Dünya Şiir Günü’nde Namık Kuyumcu ve Serap Yenici ikilisi Türkiye’deki ilk performanslarını sergiledi.

Dünya Şiir Günü’nün UNESCO tarafından benimsenmesi ile ilgili olarak Türk şairlerin PEN Yazarlar çatısı altındaki girişimlerinin öncülerinden şair ve edebiyatçı Namuk Kuyumcu, bu gün nedeniyle hazırlanan özel bir programı ilk kez Adana’da sergiledi. Yorumcu ve bestekar Serap Yenici ile birlikte sahne alan Kuyumcu, kendi şiirlerini de seslendirdi.


12. Uluslararası Çukurova Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Cemal Süreyya temalı gecede bu ünlü şairin yanısıra, Türk şiirine damga vurmuş diğer bazı şairlerin hem şiirleri, hem de bestelenmiş şarkıları yorumlandı. Sanatçılar daha sonra kitap ve müzik albümlerini imzaladı.
Nazan Arabacı Balcı’nın sesli, Başak Hülya Ekmekçi’nin görsel sunumu ile gerçekleşen gecede Dünya Şiir Günü bildirisi de okundu.Şarkılara enstrümanları ile Sabahattin Nazik, Soner Özlü ve Özgür Ç. Yiğenoğlu eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.