Nasır Melek... YEŞİLÇAM'DAN BİR KAYIP DAHA!

Nasır Melek... YEŞİLÇAM'DAN BİR KAYIP DAHA!

Türk sinemasında Münir Özkul’dan Kemal Sunal’a, Filiz Akın’dan Türkan Şoray’a kadar çok sayıda ünlü isimle filmleri olan 88 yaşındaki usta oyuncu Nasır Melek, 25 Mayıs Cuma günü Tahran’da vefat etti.

NASIR MELEK TAHRAN'DA HAYATINI KAYBETTİ

70’li yıllarda Yeşilçam’da oynadığı filmlerden tanıdığımız usta oyuncu Nasır Melek, böbrek hastalığı nedeni ile Tahran'da vefat etti.

Asıl adı Naser Malek Motiee olan 88 yaşındaki oyuncu, İran sinemasında çok sayıda fimde oynamış ve 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü almış ,Türk sinemasında ise Kadir İnanır'ın İki Kızgın Adam ve Cüneyt Arkın'ın ise, Deprem isimli filmi ile hafızalara kazınmıştı.

nasirmelek_02.jpg

NASIR MELEK KİMDİR?

Tahran'da doğan ve Tahran'da vefat eden Nasır Melek, Türk Sineması’nın gelmiş geçmiş en başarılı “loser” (kaybeden) karakterlerini canlandırmış, az sayıdaki filmdeki akılda kalıcı oyunculuğu ile Türk sinemasında iz bırakmış İran’lı oyuncu olarak tanınmaktadır.

Türkiye’de oynadığı filmler: Katma Değer Şaban (Halil’in Adamı) 1985, Aşk ve Nefret 1979, Baraj (Nazım Usta) 1977, İki Kızgın Adam (Kemal Tansel) 1976, Sevdalılar Deprem 1976, Bitmeyen Şarkı 1976, Avare Aşık 1970, Kölen Olayım (Hasan) 1969, Hırsız Kız (Selim Bey) 1968 

Kaynak:mynet.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.