NAZAN ÖNCEL'E ÇARPI ATTIM !

NAZAN ÖNCEL'E ÇARPI ATTIM !

Tango müziğinin efsane ismi Necdet Koyutürk'ün oğlu müzisyen, prodüktör Erdener Koyutürk RS FM'de yayınlanan "Michael Kuyucu ile Müziğin Kilometre Taşları" adlı programda şok açıklamalarda bulundu.

Erdener Koyutürk , Nazan Öncel'den , Türk popunun popstarlarına, Aykut Kocaman'dan ölümsüz tango "Papatya"nın yaratılış hikayesine ilginç açıklamalarda bulundu.

"Nazan Öncel'e Çarpı Attım !"

Erdener Koyutürk Rusya'nın Sesi ( RS Fm) 'de Michael Kuyucu'ya Nazan Öncel'in ilk plağını kendisinin yaptığını ama Nazan Öncel'in kendisine vefasızlık yaptığını söylerken Nazan Öncel hakkında "Artık kasıntı oldu" yorumunu yaptı. Erdener koyutürk Nazan Öncel'in kariyerinin ilk plağını yapış hikayesini şöyle anlattı : " Nazan Öncel'i bana Melodi Plak yolladı.İzmir'den İstanbul'a gelmişti, dinledim beğendim ve ona iki eser seçtik.Onu bir ay aralıksız çalıştırdım, plağı yaptıktan sonra onu tek televizyonlu TRT'de 5 Televizyon programına çıkarttım.İlk plağı çok satmadı ama Nazan Öncel bugünkü ününü o döneme ve bana borçludur, ama o bunun farkında mı acaba ? "diyen Erdener Koyutürk Nazan Öncel'in kendisinin telefonlarına çıkmadığını ve ona kırgın ve kızgın olduğunu söyledi. Erdener Koyutürk , Michael Kuyucu'ya " O şimdi kasıntı oldu, görüşmüyoruz.O dönem bana çok yalvardı, sonra başarılı oldu ama çevrendekileri kırarak bunu yapamazsın...Ben Nazan Öncel'e çarpı çizdim, bundan sonra onunla görüşmem" diyerek Nazan Öncel'in vefasızlığını dile getirdi.

"Türk Müziği Tarihinde 4 Tane Popstar Vardır"

Erdener Koyutürk müzik yaşamında 39. Yılını doldururken tüm zamanların müzik kültürünü yaşadığını ve Türk pop müziği tarihinde dört tane popstar olduğunu söyledi.

Koyutürk " Celal İnce Türkiye'nin ilk popstarıdır, ondan sonra Erol Büyükburç çıkmıştı. Türkiye'nin üçüncü popstarı Ajda Pekkan son popstarı ise Tarkan'dır" diyerek popstar kavramına ilginç bir tartışma yarattı. Erdener Koyutürk popstar olmanın kolay bir şey olmadığını söylerken, bunun belirleyicisinin halk olduğunu ve halkın bu dört ismi popstarlık koltuğuna oturttuğunu söyledi.

"Papatya Tangosu Plak Olmak için 5 Yıl Bekledi"

Erdener Koyutürk babası Necdet Koyutürk'ün ölümsüz bestesi "Papatya"yı 1943 yılında bestelediği ama şarkıyı plak yapmak için beş yıl beklediğini açıkladı. Koyutürk şarkının plak oluş hikayesini şu sözlerle anlattı : " Babam bu tangoyu 1943 yılında besteledi, o dönem plak yapan sadece üç tane plak şirketi vardı. Onları aşıp plak yapmak zordu. Babam "Papatya"nın plağı için Columbia müzik şirketine gitti,şirket ona bir yorumcu bulması durumunda "Papatya"yı plak olarak basabileceklerini söyledi , ancak ona 15 gün süre verdi.O dönem kayıtlar İngiltere'den gelenler tarafından yapılıyor sonra masterlar İngiltere'ye gidiyor plak kalıpları öyle basılıyordu. Babam Şecaaatin Tanyerli'yi buldu ve "Papatya"yı plak yaptı. 20 milyon nüfuslu ülkede bu plak 20 bin sattı.Daha sonra Columbia şarkıyı İngiltere'de de yayınladı." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.