Nessi Gomes… SPİRİTÜEL MÜZİĞİN ÖDÜLLÜ İSMİ İSTANBUL’A GELİYOR!

Nessi Gomes… SPİRİTÜEL MÜZİĞİN ÖDÜLLÜ İSMİ İSTANBUL’A GELİYOR!

Portekiz asıllı İngiliz sanatçı 16 Mayıs’ta Kadıköy All Saints Moda Kilisesi’nde, 18 Mayıs’ta Karaköy Suma Han’da konser verecek.

Portekiz’in dünya müziğine hediyesi Fadomüziğini doğup büyüdüğü İngiltere’nin çağdaş müzik kültürü ile harmanlayan Gomes, kendi yazıp bestelediği şarkılarında insan ruhunun aydınlık ve karanlık taraflarını tartışıyor ve evrensel bütünlük mesajları veriyor. 

Hayranları 50 bin dolar topladı

Başarılı bir kitle fonlama projesi ile yalnızca 7 haftada hayranlarının topladığı 50 bin dolar sayesinde Grammy adaylığına layık görülmüş başarılı müzisyen ve yapımcı Duncan Bridgeman’ın yanı sıra yetenekli ve geniş bir müzisyen ekibi ile birlikte parçalarını özenle işleyerek çalışma olanağı yakalayan Nessi Gomes, “Diamonds & Demons” adlı ilk albümünü 2016’nın Ekim ayında çıkardı.   

“Yılın En İyi Bağımsız Kadın Sanatçısı”

Albümünü yayınladıktan hemen sonra halk oylamasıyla “Yılın En İyi Kadın Sanatçısı 2016” ödülünü kazandı ve ismi, hem İngiltere’de hem de dünyada bilinir hale geldi. İlk kez gittiği birçok şehirdeki konserlerinin bile biletleri önceden tükenen Gomes, Union Chapel gibi eşsiz mekanların yanı sıra  Sines ve Glastonbury gibi dünyanın önde gelen festival sahnelerinde de kendine yer buldu. 

Bu süreçte kendi deneyimlerine dayanarak insan sesinin estetiğini, değişim gücünü ve şifalı etkilerini düzenlediği atölye çalışmalarıyla sevenleriyle paylaşan Gomes,  2017’deki Kuzey Amerika turnesinin son konseri Toronto’da kaydettiği tek kişilik canlı performansını “Live In Toronto” adıyla Sevgililer Günü’nde ikinci albümü olarak yayınladı.

Küçük bir Kanal adasından dünyaya 

İngiltere’ye ait Kanal Adalarından 65 kilometrekare yüzölçümlü Guernsey’de dünyaya gelen Gomes, müziği ile dünyayı dolaşıyor. İstanbul, bugüne kadar 5 kıtada 35’den fazla ülkede 100’e yakın şehirde konser veren Gomes’in 6. Kıtası Avustralya turnesine çıkmadan önce uğrayacağı Avrupa’daki son yeni duraklarından.    

“İstanbul benim için özel bir şehir” 

Sıklıkla üzerinden uçtuğu Türkiye’ye geleceği için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Nessi Gomes için İstanbul’un ayrı bir anlamı var. 

“Birinci albümüm ilk çıktığı günlerde İstanbul, Türkiye’de herhangi bir tanıtım yapmamamıza rağmen, şarkılarımın en çok dinlendiği şehirler arasında üst sıralarda olmasıyla beni sevindirmişti. Bu özel şehri müziğimle ilk defa ziyaret edeceğim için mutluyum. Tarihi boyunca yaşam enerjisinin yüksek olduğu bu şehirde şarkılarımı seslendirmek için sabırsızlanıyorum.” 

Dolu dolu 5 gün! 2 Konser, 2 Atölye

Başarılı kadın ozan, 16 Mayıs Çarşamba akşamı Kadıköy All Saints Moda Kilisesi’nde, 18 Mayıs Cuma akşamı ise Karaköy’de Suma Han’da sahne alacak. Her iki konserin biletleri de Mobilet üzerinden 80 TL’ye satılıyor. 

Hafta sonu düzenleyeceği iki tam günlük atölyenin kontenjanı günler öncesinden dolan Gomes, 17 Mayıs’ta ise Joint Idea Kanyon’un davetlisi olarak iki saatlik Vokal Deneyimi Atölyesi düzenleyecek. Bu atölyenin biletleri ise Biletix’te 250 TL’ye satışta. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.