Nigar Talibova...SERVETİ HAKİMİ BİLE ŞAŞIRTTI!

Nigar Talibova...SERVETİ HAKİMİ BİLE ŞAŞIRTTI!

Azeri manken Nigar Talibova'nın evinden çalınan servet değerinde altınlar, hakimi de şaşırttı

Azeri manken Nigar Talibova, evinden 90 bin Euro ile 100 bin YTL'lik mücevher çalınması ile ilgili iki ayrı duruşmaya katıldı. Moldova uyruklu hizmetçisi Fedora Calin'in yargılandığı davada hâkim, "Bu kadar parayı, mücevheri nereden aldın? Ben 25 yıllık hâkimin hayatımda görmedim '' deyince, Talibova, "Biriktirdiğim paraydı. Kimisi de hediye gelmişti '' dedi.

Ünlü manken Nigar Talibova evinden bir miktar para ve bazı ziynet eşyalarının çalınması olayı ile ilgili ifade vermek için dün İstanbul Adliyesi 'ne geldi. İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vasili Dobrıoglo ile şikayetçi Nigar Tailbova katıldı. Davanın tutuksuz sanıkları Irina Curujuclu, Olesa Dragan, Tatiana Sadıkı ve Igor Horujenco ise duruşmaya gelmedi. Talibova, evinde çalışan Fedora Calin'in hırsızlık yaptığını ve bu davada yargılanan sanıkların da Calin'e yardım ettiklerini söyledi.

"Bu kadar parayı hatımda görmedim"

Talibova daha sonra evinden bir miktar para ve mücevherlerin çalındığı iddiasıyla Fedora Calin'in yargılandığı İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi' nde duruºmaya katıldı. Duruºmaya tutuklu sanık Fedora Calin de getirildi. Mahkeme Hâkimi Ahmet Korkusuz' un, "Bu kadar parayı, mücevheri nereden aldın, nasıl kazandın? Ben 25 yıllık hâkimin hayatımda görmedim '' diye sorması üzerine Talibova, "32 yaºındayım. 10 yıldır çalıºıyorum. Biriktirdiğim para. Ayrıca Azerbaycan 'da dededen kalma ev vardı. Onu sattık. Mücevherlerin bir kısmı da doğum gününde arkadaşların hediye etmişti '' diye cevapladı.

"Vicdan azabı çektim ''

Hâkim Korkusuz daha sonra sanık Calin' e hakkındaki suçlamayı anlattı. Calin de bunun üzerine "Evet yaptım '' dedi. Talibova' nın evinde yatılı olarak kaldığının ve annesine baktığını söyleyen Calin, "Olayın olduğu tarihte Nigar Talibova bankadan 90 bin Avro çekip eve getirmişti. Daha sonra bankaya yatıracaktı. Ben bu parayı ve mücevherleri aldım. Daha sonra oğlumun arkadaşı olan Vasili Dobrioglo' nun evine emanet olarak bıraktım. Valizle verdiğim için içinde ne olduğunu bilmiyordu. Daha sonrada Moskova' ya uçtum'' diye konuºtu. Moskova' ya gittikten sonra Talibova' yı aradığını söyleyen Calin, "Nigar Hanım 'ı arayıp pişman olduğumu söyledim. Vicdan azabı çektim. Ağladım. 90 bin Avro ve mücevheri aldığımı söyledim. Ancak paranın bir kısmını almıştım. Geri kalanının nerede olduğunu kendisine söyledim. Ne yazık ki bulunamadı '' dedi. Calin, aldığı 20 bin Avro'yu da harcadığını söyledi.

Talibova da, söz konusu parayı bankadan çekerek eve getirdiğini, mücevherleri de sürekli kullandığı için evde bulundurduğunu söyledi. Talibova, "Fedora beni 'Bu kadar para için adam öldürüyorlar. Evde tutma' dedi. Halbuki bu parayla anneme ev alacağımı kendisi de biliyordu. Olay günü akşam saatlerinde bir iş görüşmesine gidecektim. İş görüşmesinden döndükten sonra bir arkadaşım aradı. Onun yanına kalmaya gittim. Fedora kaçta geleceğimi sordu. Sabah 10.00 gibi geleceğimi söyledim. Anahtarım da yok benim. Sabah eve döndüğümde kapı açıktı. Önce Fedora'ya bir şey olduğunu düşündüm. Baktığımda mücevherlerin ve paraların yerinde olmadığı gördüm. Hala Fedora için bir şey aklıma gelmiyordu. Daha sonra Fedora'nın giysilerin dolapta olmadığını fark ettim. Sanıktan şikayetçiyim"

"Herşeyim gitti"

Sanığa yönelik olarak "Para sana da yaramadı, bu kadını da mahvettin" diyen Korkusuz, Talibova'ya da "Sen yine kazanırsın" dedi. Bunun üzerine Talibova, "Bu yaştan sonra nasıl kazanayım? Şimdi iş yok. İnsan gençken, güçlüyken çalışıp kazanıyor, biriktiriyor parasını. Kaç gündür düşünüyorum ne yapacağım diye. Herşeyim gitti" diye konuştu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren hakim Korkusuz, dava dosyasının da fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.