Nihat Doğan... GARDİYANLARIN ŞİKAYETİNDEN NE KARAR ÇIKTI?

Nihat Doğan... GARDİYANLARIN ŞİKAYETİNDEN NE KARAR ÇIKTI?

Nihat Doğan bir televizyon programında FETÖ davası kapsamında tutuklu olan sanıkların duruşmalara takım elbiselerle gelmesini sert bir şekilde eleştirmişti.

Nihat Doğan'ın, "Maşallah gardiyanlar içeride FETÖ'cülere iyi bakmışınız. Tebrik ediyorum. Alçaklara takım elbise giydirenler aferin size. O alçak gardiyanlar bunun hesabını vereceksiniz" demişti.

Nihat Doğan'ın tepki çeken sözleri üzerine sayıları bin 200 infaz koruma memuru, Nihat Doğan'ın kişilik haklarına saldırdığını, tehdit ettiğini ileri sürerek şikayetçi olmuştu.

Nihat Doğan hakkında Ankara, İstanbul ve Muğla asliye ceza mahkemelerinden 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle "hakaret" ve "tehdit" suçlarından dava açılmıştı. 

DAVA REDDEDİLDİ

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Nihat Doğan, "Tarafımca herhangi bir hedef gözetilmeksizin 15 Temmuz sanıklarına yönelik bu sanıkların mahkemeye çıkarılırken hal ve hareketlerinden dolayı açıklamalarda bulundum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Nihat Doğan'a ait , aynı eylem nedeniyle Muğla 1. Asliye ve Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemeleri'nde devam eden dosyalar bulunduğundan davanın reddine karar verdi. 

'ÖNEMLİ OLAN MİLLET NEZDİNDE BERAAT ETMEKTİR'

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nihat Doğan, kararın sevindirici olduğunu belirtti.

Nihat Doğan, "Adaletin kestiği parmak acımaz. Ama bence hak yerini bulmuş oldu. Ceza almış olsak da önemli değil. Önemli olan millet nezdinde beraat etmektir. Milletimiz bu devlet için, ezanlar için, bayrak için canını verdi. Biz de sırf bunlara tulum giydirin, FETÖ'cü hainlere tulum giydirin, onlara sahip çıkan kim varsa alçaktır' dedik diye ceza görseydik de, bizim canımız 15 Temmuz şehitlerinden çok daha önemli insanlar değiliz. Bu dava ile ilgili bence hak yerini bulmuş oldu" dedi.

Nihat Doğan daha sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.