Nihat Doğan... ÖZGECAN'IN KEMİKLERİ SIZLADI!

Nihat Doğan... ÖZGECAN'IN KEMİKLERİ SIZLADI!

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülmesi sonrasında attığı tweet'ler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan türkücü Nihat Doğan için takipsizlik kararı verildi.

Suç duyurusunda bulunan İzmir Barosu üyesi kadın avukatlar Eren İlhan Güney, Şehrazat Mercan ve Gözde Uzsoy takipsizlik kararına itiraz etti.

'KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA'

Savcı Tepe, soruşturma sonunda, TCK'nın 'hürriyete karşı suçlar' başlıklı bölümünde yer alan 216. maddede tarifi yapılan 'ayrımcılıkta' kişiler arasında ayırım yapılarak ve fiilen hizmetten yararlanmanın engellenmesinin söz konusu olduğunu, şüphelinin sadece açıklama yaptığını, herhangi bir kişiye yönelik fiziki saldırısı olmadığını, kamu güvenliğini bozan herhangi bir somut olgunun olmadığını, toplum kesimleri arasında oluşmuş ve ortaya çıkan herhangi bir somut olgunun da meydana gelmediğini, dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun oluşmadığını, bu nedenle tüm şikayetçilerin verdikleri şikayet dilekçesinin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.