Nurseli İdiz...YA KATİL YA DA POLİS OLMAK İSTİYORUM!

Nurseli İdiz...YA KATİL YA DA POLİS OLMAK İSTİYORUM!

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, her Pazar günü saat 12:00’de TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Koçyiğit’in bu haftaki konuğu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, sunucu Nurseli İdiz oldu.

Nurseli İdiz’in son tiyatro oyunu ‘Etekler ve Pantolonlar’ ile başlayan sohbette, İdiz oyun ile ilgili bilgiler verirken, kadın haklarına da değindiler.

İdiz “Benim asıl mesleğim tiyatro oyunculuğu. Tabii sinema ve diziden vazgeçemeyiz” diyerek tiyatro aşkından da bahsetti.

İdiz, dizilerle ilgili bir karmaşa yaşandığını belirtirken “Diziler başlıyor ve bitiyor, günleri değişiyor mesela benim beğendiğim iki dizi var ikisi de pazartesi günü, hangisini izleyeceğim karar veremiyorum” derken kendisiyle ilgili bir yanlış algı olduğunu da dile getirdi:

“İki senedir ekranlarda yokum ama yanlış algı var benim setlere kırgınlığım yok. 

Tiyatro yapıyorum ama izlediğim dizilerde de iki senedir kendime uygun bir karakter bulamadım” dedi.

“Her yaşa hitap eden işleri seviyorum”

Geçmiş Bahar Mimozaları projesindeki görüntüleri izlerken de orada 27 yaşında olduğunu belirten Nurseli İdiz “Nasıl da garip oluyor insan geçmişten görüntüler izleyince” derken “Bu mesleğin yaşı yok doksan yaşında da oyunculuğu icra edebilirsin, ben de isterim sağlıklı olduğum sürece sahnede, kamera karşısında olmayı” sözleri dikkat çekti.

Hayatın 20-30 yaşın hikayesini olmadığını söyleyen İdiz “40’lı 50’li 60’lı yaşlar da var.

Bir erkek, bir kız bulup etrafına yerleştirmeler yapmakla olmuyor, her rolün başrol olduğu diziler hoşuma gidiyor. Her yaşa hitap eden işleri seviyorum” dedi.

Üç sene önce yarım bıraktığı Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olan Nurseli İdiz, o günleri de anlattı:

“50 yaş üzeri yirmiye yakın mezun vardı, fotoğrafçı beni çekmedi kep atma töreninde film çekiyoruz sanmış. Durumu anlattım da ikna olup çekti beni de.”

“Katili veya komiseri olmak istiyorum”

Hülya Koçyiğit, Nurseli İdiz’in sunuculuk yıllarından bahsederken 1981 yılında sunduğu ‘Şarkılar Neyi Söyler?’ programından da görüntüler izlediler.

İdiz’in kumral hali dikkat çekerken, oyuncu şu cümlelerle neden sarışın kaldığını anlattı: “Ne güzel programlarmış değil mi?

Yapımcılar gözüm yeşil renk diye bana sarışınlığı yakıştırdılar ve öyle kaldı, gerçek sarışın değilim ama herkes beni öyle sanıyor.”

Oyunculukla ilgili hayallerinden de bahseden İdiz “Katil veya komiser olmak istiyorum ama yapımcılar beni ya kızın annesi, ya oğlanın annesi olarak konumluyorlar” dedi.

“Sette Tarık bir köşeye çekilir, kimseyle konuşmaz rolüne konsantre olurdu”

Hülya Koçyiğit programda Tarık Akan’dan bahsederken “Keşke konuk edebilseydik” derken Nurseli İdiz de Akın’la olan anılarından bahsetti.

‘Karartma Geceleri’ ve ‘Çözülmeler’ filmlerinden birlikte rol aldıklarını belirten İdiz “Tarık’la çalışmak çok keyifliydi” derken “Sette Tarık bir köşeye çekilir, kimseyle konuşmaz rolüne konsantre olurdu.

Arada da beni yanına çağırır, sahneyi anlatır, rol hakkında konuşurdu.” Program, İdiz’in ödül aldığı ‘Şarkıcı’ filmiyle devam ederken, İdiz “Adaletli ödüller aldığınız zaman, daha çok motive oluyor, mutlu oluyorsunuz” dedi.

“Allah delilere akıllı evlat verir”

Nurseli İdiz “Sanatçılar da acılar yaşıyorlar hayatlarında ama herkesin gözü önünde yaşamak zorunda kalıyorsun” derken anne olmaktan da bahsetti.

“Annem, ‘Allah delilere akıllı evlat verir’ derdi. Gerçekten öyle oldu. Bazen ben çocuk o anne oluyor, çok akıllı kızım var” derken kızıyla birlikte tiyatro sahnesinde de yer aldığını ve o anların kendisi için unutulmaz olduğundan bahsetti.

“O aşka da ayrı hayrandım”

Usta isim Çolpan İlhan’dan bahseden Nurseli İdiz, İlhan’ı ustası olarak gördüğünü belirtirken “Sizin kuşağın birbiriyle olan bağını Çolpan abladan öğrendim, her şekilde bağlı olduğunuzu anlattı bana.

Sadri Abi için kendisini arka plana atmasına da, o aşka da ayrı hayrandım.

İyi ki Kerem var, sanki tiyatronun kalbini elinde tutuyor” derken Hülya Koçyiğit’te İdiz’e katılarak “Kerem Alışık’ı Bir Zamanlar Çukurova dizisinde de beğenerek izliyorum” dedi.

Nurseli İdiz yeni nesil oyunculardan bahsederken de “Çok yetenekli isimler var.

Kimi beş isim sayamam diyor ama ben yüz isim sayarım. Çok önemli isimler yetişiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.