Öğrenci İşleri... HABABAM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMEN OLDU!

Öğrenci İşleri... HABABAM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMEN OLDU!

1970’lerin efsane komedisi Hababam Sınıfı’nın “Hayta İsmail”i Ahmet Arıman ile “Bacaksız”ı Tuncay Akça , 2015’in iddialı filmi “Öğrenci İşleri”nde öğretmen rolleri ile seyirciye sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Murat Akkoyunlu,Fırat Tanış, Yeliz Şar,Bora Akkaş,Begüm Öner,Deniz Celiloğlu gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmde Tuncay Akça Burhan Hoca, Ahmet Arıman da Ahmet Hoca olarak karşımıza çıkacak ve hafızalarımızı tazeleyecek.

Film öncesi büyük bir heyecan yaşadığını söyleyen emektar oyuncu Tuncay Akça, ”iyi komedinin seyirciyle iyi iletişim kuran komedi” olduğunu ve “Öğrenci İşleri” filminde de bu tadı aldığını  belirtti.Aynı dönemde Hababam Sınıfı’nda yine öğrenci olarak rol alan Ahmet Arıman da “yıllar önce öğrenciydim şimdi ise öğretmen oldum, kırk sene önce bu rolü oynayacağımı düşünsem o zaman bile duygulanırdım, şimdi de duygu doluyum dedi.

Filmin çekimlerinin çok keyifli geçtiğini söyleyen Arıman ve Akça, Türk Sineması'nın 100.yılında çok yol aldığını , komedi filmlerine artan ilginin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirttiler.Güzel olan her şeyin Türk Sinema izleyicisi tarafından farkedildiğini söyleyen Arıman, komedi filmlerinin içinde küfür olmadan daha güzel olabileceğini göstermeye çalıştığını ve yıllardır aslında hep böyle projeleri anlamlı bulduğunu sözlerine ekledi.

Yapımcılığını Güzel İşler Sanat Yapım’ın üstlendiği, senaryosunu Kamuran Süner’in yazdığı Öğrenci İşleri’nin yönetmen koltuğunda ise Talip Karamahmutoğlu oturuyor. 7’den 70’e herkesi kahkahaya boğmaya hazırlanan film 24 Nisan’da vizyonda olacak!

Film'in hikayesi ise şöyle;

Baba yadigarı (arsası kıymetli) dersanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet’in dersane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koyar. Ta ki iflasın eşiğine gelip kardeşinin iddiaya girme teklifini kabülüne kadar: İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dersane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafları da karşılanacaktır. Kimin sınıfı daha çok sınavı kazanacaktır? Hile ile (“Titanlar”) sınıfını üniversiteden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet’in mi, (“L”) sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan eğitimci Kısmet’in mi?

Üstüne üstlük Kısmet’in bel bağladığı rehber hoca, firari Bobinci Nuri tarafından gasp edilmiş ve böylece artık sınav motivasyon teknikleri bir mahkum tarafından verilmeye başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.