Oktay Kaynarca... 'OYUNCULAR KISKANÇ VE AÇGÖZLÜDÜR'

Oktay Kaynarca... 'OYUNCULAR KISKANÇ VE AÇGÖZLÜDÜR'

Uçankuş TV'nin Süperstar Ajda Pekkan ile Sinan Akçıl'ı buluşturan programı Süper Cumartesi'nin bu haftaki konuğu Oktay Kaynarca oldu.

Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır karakterinin ardından yine bir mafya karakterine hayat verdiği Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle, ilk bölümden itibaren fenomen olan Kaynarca, renkli kişiliği ve söylediği türkülerle programa renk kattı. Ajda Pekkan, cumartesi akşamı ekrana gelecek olan programda Elsa saçı ve şıklığıyla yine kendisine hayran bıraktı.

OKTAY KAYNARCA: HER ROLÜ OYNAMAK İSTERİZ

Sektöre oyuncu olarak girdiğini ama oyunculuğa konsantre olamadığını açıklayan Ajda Pekkan, Oktay Kaynarca'ya "Oyuncular açgözlü müdür?" diye sordu. Kaynarca, "Evet, oyuncu açgözlüdür.

Bizler her rolü oynamak isteriz. O rolü başkası daha güzel oynayınca kıskanırız. Siz de bir şarkıyı başkası daha iyi söylese kıskanmaz mısınız? 'Keşke ben söyleseydim' demiyor musunuz?" diye sordu. Pekkan bu soru üzerine çok samimi bir bir itirafta bulundu ve şunları söyledi:

"Hayır, kıskanmıyorum. Çünkü herkes kendine göre yorum yapabiliyor, becerebiliyor. O yüzden de takdir edebiliyorum. Ama bir keresinde olmuştu, açıklıkla söyleyeyim mi? Sezen'de olmuştu. Canım Sezen’im benim... Biz birbirimizi kıskanırız ama severiz. Şöyle; yıllar önce Tanrı İstemezse'yi söylemişti.

'Ah' dedim, 'Ben bu şarkıyı nasıl söylemedim?' Sonra o da oldu ama samimiyetle söylüyorum. Kıskanıyordum ama öyle maraz bir kıskançlık değil. Bizimki şeker... Takdir ederek kıskanmak..."

AJDA PEKKAN: 17 YAŞINDA AŞIK OLDUM

Programda ocak ayında vefat eden Türkiye'nin ilk söz yazarı Fikret Şeneş'i sevgiyle anan Ajda Pekkan'a Oktay Kaynarca, "Aşıkken mi daha iyi şarkı söylüyorsunuz?" diye sordu. Süperstar, bu soruya "Canım Fikret Şenes, derdi ki 'Kızım, sen bu şarkıları söylemek için söylüyorsun...

Beni yönlendirirdi. Söylerken duygum yoktu. Sonra bütün bunlar oluştu. Bunu aşkla özdeşleştirmek istemiyorum. Aşkın önce insanın kendi içinde olduğunu düşünüyorum. İnsan önce kendisini sevmezse, o insanın hiç kimseye faydasının olacağını sanmıyorum" dedi.

Sinan Akçıl ise "Ben kavgalıyken daha iyi şarkı söylüyorum" itirafını yaptı. Oktay Kaynarca "İnsan hayatta sadece bir kez mi aşık olur?" diye sordu. Bir kişinin birden fazla kez aşık olabileceğini belirten Ajda Pekkan, "Yok bir kere diye bir şey yok. Bana hep sorarlar; 'Aşık olduğunuz mu, titrediğiniz biri olmadı mı?' diye... Evet, olmuştur ama 17 yaşında..."

SİNAN AKÇIL: BAZI ŞARKILAR ADRESE GİDİYOR

Aşk şarkılarının ünlü bestecisi Sinan Akçıl ise kaç kez aşık olduğu sorusuna "Gerçekten aşık olduğumu sandığım ya da aşık olduğum zamanlar oldu. İnişli ve çıkışlı şarkılardan bunu anlayabilirsiniz. Aşık olduğum kadınlara yazdığım oldu. Ya da şarkıları üzerine alınanlar... Aynı gün 3 kadının 'Bu şarkı benim' diye çarpıştığını gördüm. Mesela öyle bir laf yazıyorsun 'Benim sevgim göklere sığmadı'... 'Tamam bana bu şarkı' diye üstüne alıyor. Bazı şarkılar da adrese gidebiliyor" cevabını verdi.

AJDA PEKKAN: ALDATMANIN ŞEKLİ ÖNEMLİ

Söz aşktan, aldatma konusuna geçti ve Oktay Kaynarca, Ajda Pekkan'a "Aldatmayı affeder misin?" diye sordu. Bu konunun sürekli her ortamda konuşulmasından sıkıldığını söyleyen Pekkan, "Bu konudan daralıyorum. Affedip affetmemek aldatmanın şekline bağlı...  Ama aldatmak benim kafamda akut bir hadise değil. Aldatma nasıl yaşanmış önemli, gözle aldatmak farklı, düşünsel olarak farklı, fiziksel olarak ayrı... Ama insanın başına gelince farklı oluyor galiba..." diye konuştu.

OKTAY KAYNARCA: PERŞEMBELERİ SUÇ İŞLENMİYORMUŞ

2000'li yıllarda Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı Çakır karakteriyle fenomen olan, diziden ayrılınca gıyabi cenaze namazı kılınan, gazetelere ölüm ilanları verilen Oktay Kaynarca, Ajda Pekkan bunun nedenini sorduğunda şöyle cevap verdi:

"Dünyada ilk kez böyle bir şey oldu. Bunu çok zeki bir seyirci tepkisi olarak gördüm. Daha sonra benzerleri de yapıldı ama bunu örnek alarak yaptılar. Dizinin yayınladığı Perşembe günleri sokaklar boşalıyordu. Hırsızlık olayları yaşanmıyormuş, suç işlenmiyormuş. Şimdi zaten Eşkıya Dünyayı Hükümdar Olmaz'ın reyting alması işte bundan..."

Kaynarca bu kez Hızır Çakırbeyoğlu rolüne hayat verdiği son dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başarısını da "Bu karakteri yeniden hayata geçirmek benim fikrimdi ama kaleme alanlar Bahadır (Özdener), Raci (Şaşmaz) aynı rolü geçmişte de yazmışlardı. Nerede sinirleneceğini, güleceğini biliyorlar. Senarist ve oyuncu arasındaki gizli ilişki... Bunu yakalayınca kimse onun önünde durmaz" sözleriyle özetliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.