Ömür Göksel.... ŞÖHRET PARFÜM GİBİDİR UÇAR GİDER!

Ömür Göksel.... ŞÖHRET PARFÜM GİBİDİR UÇAR GİDER!

Müzik dünyasının duayen yorumcusu Ömür Göksel `Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları` programına katıldı.

Müzik dünyasının duayen yorumcusu ÖMÜR GÖKSEL yeni albümü' A Touch of Class' ve müzik kariyerini RS FM (Rusya'nın Sesi Fm) 'de yayınlanan 'Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları'Programına katıldı.

Ömür Göksel müzik dünyasına ilginç açıklamalar yaptığı programda Beatles ile ilgili ilginç bir öngörüde bulundu.

Beatles Türkiye'de Çıksaydı Şöhret Olamazdı

Ömür Göksel geçmişte Türkiye'nin yeniliklere açık bir ülke olmadığını söyledi ve ''Beatles Türkiye'de olsaydı şöhret olamazdı'' dedi. Ömür Göksel, Michael Kuyucu'ya 'Biz ülke olarak, insan olarak yenikliklere çok değiliz, Beatles bir yenilikti, kimsenin aklı ermezden birden dört kişi çıkıyor ve yenilikler yapıyorlar.

Türkiye'de bizim kuşak Türk pop müziğinde yeniklikler yaparken karşımıza dağ gibi engeller çıktı. Önce TRT çıktı, halk çıktı. Bu dağları aşmak kolay olmadı. Hani 'bu dağları delmeli, kum edip elemeli' gibi şarkılar boşuna yapılmadı, demek ki bu dağları delemeyenler olmuş ki bunlar söylenmiş.

Özellikle TRT hele set çekti karşımızda sonra da Türk pop müziğin tutunca kapımızda yattı. Şimdi Türkçe'de bir laf vardır, 'yeni icatlar çıkartma' diye. Ne demek?

Yenilik yapma! Ne kadar yanlış değil mi? Beatles bir icat çıkartmıştır ve tüm dünya bunu kabul etmiştir. Eğer o dönem Türkiye'de olsalardı kendilerini gösteremezdi, TRT denetimi çıkar onlara 'Yeee yeee yeeee'bu ne şarkı mı? Derlerdi. Denetimden geçirmezdi.

Bugünün Popçularına Uyarı: Şöhret Parfüm Gibidir Uçar !

Ömür Göksel, Michael Kuyucu'ya en şöhretli olduğu dönemlerde bile bu şöhretin etkisine kapılmadığını söyledi ve günümüz popçularını uyardı.

Özellikle 'Sevemem Artık' adlı şarkısı ile büyük bir şöhret yakalayan Ömür Göksel bugün statlarda söylenen 'I love you Cimbom, I love you Fener..' şarkısı o şarkının uzantısı ile ortaya çıkmıştır.

13 Yıl boyunca 13 kez liste başı oldum. 1970'lerde hem Türklere hem yabancılara şarkı söyledim. Ömür Göksel'siz Türk pop müziğini yazamazsınız.

Ömür Göksel, o dönem tüm şöhrete rağmen dikkatli olduğunu ve asla kendisini şöhrete kaptırmadığını söyledi, Göksel, şöhretin pafüm gibi olduğunu söyledi ve genç şöhretlere seslendi: 'Şöhret parfüm gibidir, ona fazla güvenmeyin, kalıcı değildir, uçar gider'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.