ONUNLA SEVİŞMEZSEM BAŞKASINA GİDERMİŞ?

ONUNLA SEVİŞMEZSEM BAŞKASINA GİDERMİŞ?

Güzin Abla.. Haydar Dümen.. Türkiye'nin iki gerçeği.. İkisi de ?özellikle- Türk erkeğini ?özellikle- cinsel konularda ellerinin erdiği, kalemlerinin yettiği, yasaların onay verdiği sınırlar içinde aydınlatmaya çalışıyorlar..

Birinci mektup Güzin Abla'ya [daha doğrusu Güzin Abla artık hayatta olmadığı için görevi ondan devralan biricik kızı, eski çalışma arkadaşım sevgili Feyza Algan'a..]

Kararsız [16 yaşında bir genç kız]: Anadolu lisesinde okuyorum. Yaşıtım bir sevdiğim var. Benimle ilişkiye girmek istiyor. 'Sen olmazsan başkasıyla ilişkiye girmek zorunda kalacağım' diyor. Ne yapmam gerekiyor, bilmiyorum.

Güzin Abla: Aşkı, cinselliği ne kadar biliyorsunuz ki, denemeye kalkışıyorsunuz? Daha ilk sevişmenizde hamile kalabilirsin. Hayat, lay lay lom değil kızım. 16 yaşındaki bir genç kızla rızası olsa bile ilişkiye girmek, tecavüz sayılır. Ve ciddi bir cezası vardır. Asla böyle bir şeye razı olma kızım.

İkinci mektup Haydar Dümen'e..

Acemi [16 yaşında bir delikanlı]: Penisimin sönük hali 3 santim. Ereksiyon hali de 12 santimi geçmiyor. Arkadaşlarımdan geride kalmak istemiyorum. Acaba penisimi kalıcı olarak büyütebileceğim yollar var mı?

Haydar Dümen: Değerli okurum, diyelim ki bir arkadaşının boyu 1.80. Sen de 1.70 boyundasın. Her gün seni askıya alsak da bu boy uzamaz. 1.70 boyun nesi kötü ki? Ve de senin penisinin boyunun nesi kötü? Pekala iş görür. Bana göre 1-2 santim daha büyür. Normalsin. Kuruntularla kendini yorma. Aşağılık kompleksine girme.

****************

Referandum.. Evet mi Hayır mı?.. Patlayan mayınlar.. Karakollara saldırılar.. Şehit cenazeleri.. Kürt Açılımı.. Ama rastlantıya bakın ki seçtiğimi iki mektup da 16 yaşında iki Türk gencine ait. Biri genç kız diğeri genç bir delikanlı.. Onların sorunları bambaşka..

Kabahat kimde?..

Onları okumaktan, inceleme ve araştırma yapmaktan, bilgi dağarcıklarını genişletmelerinden engelleyen, şu televizyon dizilerinde mi?.. Örnek mi?.. Hemen önümüzde bir 'Küçük Sırlar' dizisi var.. Hani şu 'Gossip Girl' dizisinin çakması..

Aman Allahım o nasıl bir kolejdir öyle?.. Onlar ne 'fevkaladenin fevkinde' abartmalardır.. Okula son model özel otomobilleri ile gelen kızlar, oğlanlar.. Kızların kan kırmızı rujları ve de aşırı makyajları ki 'dış cephe kaplama boyası' kıvamında.. File soket çoraplar, hani biri lambaya 'püfff' dese kızların donunu gösterecek olan mini etekli formalar.. Öğrencileri okuldaki dolaplarında viski şişeleri.. Alkol ve uyuşturucu tüketimi tam gaz devam.. Okul koridorlarıda sevgili ile aleni ve de ateşli öpüşmeler.. Al alt dudağımı, ver üst dudağını durumları.. Ve de çok ilginçtir ortalıklarda tek bir öğretmen yok.. Gerçi tek bir öğrencinin elinde defter kitap da yok. Tek bir ders çalışan öğrenci göreyim, dişimi kırayım..

Tanrı aşkına Türkiye'nin neresinde var böyle bir okul?.. Neresinde var böyle şımarık zengin çocukları?.. İstanbul'un en zengin ailelerinin çocuklarına zaman zaman rastlarız sosyete sütunlarında.. Uzaktan yakından ilgileri yoktur bu dizideki 'benzerleriyle'..

Kanal D'nin internet sitesinde dizinin tanıtımı için kullanılan cümle aynen şöyle:

'Küçük Sırlar'ın kahramanlarının hemen hemen hepsi vitrinde yaşıyor. Gözümüz, kahramanların hepsini magazin eklerinin ikinci sayfa haberlerinden ısırıyor. Bu nedenle çok uzak gibi görünseler de, çok yakınlar. Onlar daha büyük arenalarda ve daha güçlü düşmanlarla savaşsa da; yaraları, duyguları, aşkları, sevgi ve nefretleri hepimizinki gibi..' Böyle bir tanıtım üzerine..

'Sahne 1':

Kızkardeş, üvey erkek kardeşini 'Çektiği amatör filmleri babasına göstermekle' tehdit ediyor. 'Amatör filmler' malumunuz veçhile..

'Sahne 2':

Aynı kız, erkek kardeşine diyor ki, 'Sen benim aşık olduğum çocuğun ilgi duyduğu kızla ondan önce birlikte olacaksın. Bunu başarırsan, ben de annemle babamın boşanmasını sağlarım. Elimde babamın annemi (öz annesi) kapıya koymasını sağlayacak bilgiler var...' Çocuk şaşırıyor: 'Yani anneni satacaksın öyle mi?' Kız kararlı: 'Evet, aynen öyle!..'

'Sahne 3':

Kız, uyuşturucu krizi geçiren kardeşinin durumunu konuşmak için babasının kaldığı rezidansa gidiyor. Asansörde bir adamın tacizine uğruyor. Kaçıp, babasının kapısını yumrukluyor, adam arkasında.. Babası yarı çıplak kapıyı açıyor, odada iki fahişe var. Asansörde kıza tecavüze yeltenen adam, babaya diyor ki, 'Hay Allah senin kızın mıydı? Ben de çağırdıklarından biri sanmıştım..'

Kanımın çekildiğini hissediyorum.. 15 yaşındaki biicik kızım da izliyor 'Selena'dan bu yana hayranlık dulyduğu, başroldeki Arda Turan'ın sevgilisi sarışın hatunun hatırına.. Dağlara taşlara.. Kem gözlere..

Çekimler; düne kadar İstanbul Erkek Lisesi'nde yapılıyor(du).. Dizideki çarpıklıkları köşe yazarları günlerce kaleme aldı.. Eski mezunlar ayaklandı. Okul yönetimi de film ekibine hemen kapıyı gösteriverdi.. RTÜK mü?.. Sağır Sultan'ı oynamaya devam ediyor..

Sevgilerim ve saygılarımla..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.