Oregon... ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI...

Oregon... ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI...

Ümit Ünal’ın senaryosuyla Kerem Ayan’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Oregon filminin çekimleri tamamlandı. Tek bir günün örgüsü içinde gelişen ve izleyiciyi içine alan bir hikayeyi, filmin yönetmeni Kerem Ayan ve başrol oyuncuları Aslı İnandık ile Serkan Çayoğlu anlattı.

Bugüne kadar birçok filme ve senaryoya imzasını atan Ümit Ünal ile tiyatro başarılarına ilk uzun metrajlı filmiyle yenisini ekleyecek Kerem Ayan’ın yeni filmi Oregon’un çekimleri tamamlandı.

Aslı İnandık ve Serkan Çayoğlu’nun başrollerini paylaştığı film, tek bir günün içinde gelişen olayları konu ediniyor. 80’li yılların toplumsal yaşamının merkezinde çeşitli insan panoramaları etrafında gelişen bir durum hikayesi sunuyor. Oregon, taşıdığı mizah ögeleri ve dinamik kurgusuyla izleyiciyi geçmişe götürmeye hazırlanıyor.

Filmin yönetmeni Kerem Ayan, “Oregon, ilk uzun yönetmenlik deneyimim. Gülmeli, eğlenmeli çok tatlı bir üç hafta geçirdik. Senaryoda yaz günü çekmemize rağmen iki kez fırtına yedik bunun dışında hiçbir sıkıntı olmadan çekimleri tamamladık. Film 1985 yazında bir yaz gününde geçiyor. Aslı ve Serkan hippi bir çifti canlandırıyor. Bodrum’dan İstanbul’a gelmişler. Ve arkadaşlarına bir müzik kaseti teslim etmeleri gerekiyor. O zamanlar tabi doldurma müzik kasetleri çok önemli. Arkadaşlarına bu kaseti vermeye geldikten sonra olaylar gelişiyor.” diyerek filmi anlattı.

Oregon’un çekimlerinin hızlı ve kolay bir set ortamında gerçekleştiğini söyleyen Aslı İnandık, “Film on bir farklı hikâyeden oluşuyor. Gaye ile Hakan’ın hikayesi gibi gözükse de bütün hikayeler bir yerde kesişip beraber yol alıyor. İç içe giriyor. Benim hayat verdiğim Gaye karakteri de biraz dik başlı biraz başına buyruk davranan ve olası krizlerde daha ortamı yatıştırabilme yeteneğine sahip biri” dedi.

Filmde Hakan karakterine hayat veren Serkan Çayoğlu ise “Benim için de yeni bir deneyimdi. Aslında beni bugüne kadar oynadıklarımdan tam tersi bir karakterde izleyeceksiniz. Aslı’yla da diğer oyuncularla da uyum içerisindeydik. Kerem de bize çok geniş bir alan içerisinde oynama fırsatı sundu.” diye konuştu.

Ferit Aktuğ, Selen Uçer, Nazlı Bulum, Özgür Emre Yıldırım, Nejat İşler, Zihni Göktay ve Nevra Serezli gibi isimlerin yer aldığı Oregon filmi geniş bir oyuncu kadrosu ile seyirci karşısına çıkıyor. Filmin müziklerini ise ünlü İtalyan besteci Pivio ve Aldo de Scalzi üstleniyor. Ocak 2023’te vizyona girecek olan Oregon, NuLook yapımcılığıyla hayata geçiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.