Orhan Gencebay... 'BU BİR HAK CİNAYETİ!'

Orhan Gencebay... 'BU BİR HAK CİNAYETİ!'

MESAN başkanlığı yüzünden Arif Sağ ile karşı karşıya gelen Orhan Gencebay, konu hakkında konuştu. Orhan Gencebay Arif Sağ kavgası giderek alevleniyor. İşte Orhan Gencebay'ın açıklamaları...

Orhan Gencebay, Arif Sağ'ın kısa bir süre önce ihraç edildiği, ardından yeniden geri döndüğü MESAM hakkında polemiğe girmişti.

Orhan Gencebay Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'na konuştu. 73 yaşındaki Gencebay, Kayyum tarafından ihraç edilen Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'nin üyeliğe dönmesi ve süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

MESAM Genel Kurulu’nda oy kullanmaya neden gitmediniz?- 3 ay önceden gitmeyeceğimi söylemiştim. Benim MESAM’la işim bitmiştir.
Bir daha ne yönetici olmak istiyorum ne de oy kullanmaya giderim. Ama müzik sektörünün iyileşmesi için her şeyi yapacağım.
Genel kuruldan sonra “Arif Sağ’ın dönüşü”, “Arif Sağ kazandı” başlıkları atıldı...
- Yok öyle bir şey. Bu genel kurulu kimse kazanmamıştır. Burada sahtecilik vardır. Belki hapislik bir durum bile olabilir, bilemiyorum. Bu kadar ciddi durum.
Ülkemiz böyle saçmalıklarla muhatap olamaz. Bu bir hak cinayeti. Korkunç bir şey. Bu genel kurul kesinlikle iptal olacaktır.
Yargı ya da idari yolla iptal olacağını bile bile yaptıkları genel kurul ve aldıkları tüm kararlar geçersizdir.
Kendileri de bunu biliyor. Haklarında onlarca şaibe bulunan şahıslar, Divan Heyeti’ne suç işletmişlerdir.
Başkanlığı neden bıraktınız madem öyle?
- Arif Sağ ve ekibi, içimizden bir arkadaşı; Suat Suna’yı ihraç etti. Hiçbir suçu yokken Haysiyet Kurulu’na verdiler onu. Olacak şey değildi.
Suat’ın ihracıyla altı kişi oldu Arif Sağ ekibi, biz dört kişi kaldık. Ardından Arif, “Münavebeli (dönüşümlü, sırayla) bir yönetim kabul etmiştik” dedi.
Evet bana söylemişti, “Dönüşümlü başkanlık yapacaktık, bunun yazılı belgesi mi olur, sözlü anlaştık” demişti.
- Böyle bir şey katiyen söz konusu değil. 1 yıl Arif, 1 yıl ben. Böyle bir şey olması mümkün değil! Geçen yıl bunu duyduğum anda “Böyle bir şey varsa hemen istifamı gönderiyorum. Nereden çıktı bu?” dedim. “Böyle bir şey yok hocam” dediler.
Ama Arif tedaviden döndükten sonra ben başkanlığımın düşürüleceğini hissettim. Onlara bu fırsatı vermemek için kendim istifa edip ayrıldım.
 

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.