Orhan Gencebay... SAMSUN' A BÜYÜK VEFA!..

Orhan Gencebay... SAMSUN' A BÜYÜK VEFA!..

Usta sanatçı Orhan Gencebay’ın Samsun’da yaptırdığı Orhan Gencebay Ortaokulu’nun Müdürü Necmettin Yolcu, “Orhan Gencebay Ortaokulu bir özel okuldan farksızdır. 20 yıldır Orhan Gencebay’ın okula çok büyük katkıları oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Orhan Gencebay Ortaokulu, Türk besteci ve ses sanatçısı Orhan Gencebay’ın ismini taşıyor.
 
1999 yılından bugüne kadar usta sanatçının yardımlarının olduğu Orhan Gencebay Ortaokulu’nun Müdürü Necmettin Yolcu, usta sanatçının yardımları ile ilgili Samsunhaber.com’a konuştu.
 
“Orhan abimiz hala okulumuza katkı sağlıyor” Orhan Gencebay’ın okula sürekli yardım yaptığını belirten Orhan Gencebay Ortaokulu Müdürü Necmettin Yolcu, “2010 yılında bu okula müdür olarak atandım.
 
8 senedir Orhan Gencebay Ortaokulu’nda çalışıyorum. Okul ilkokuldan ortaokula çevrildi. Okulumuz Orhan Gencebay tarafından 1999 yılında yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.
 
Orhan abimiz okulu yalnız bırakmadı ve her türlü yardımı yaptı. Orhan abimiz okul ile ilgili sürekli arayıp soruyor. Kendisi okulun dertleriyle dertlendi.
 
2010 yılında bu okula geldiğim zaman okulun fiziki olarak onarıma ihtiyacı vardı. Orhan Gencebay okulumuzun dış ve iç tadilatı ile çok ilgilendi ve devamında okulun her türlü ihtiyacına katkı sağladı. Orhan abimiz hala okulumuza katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.
 
“Okulumuzu tekrar ziyaret etmek için gelecek”
 
Bu sene Orhan Gencebay’ı okula beklediklerini söyleyen Müdür Yolcu, “Orhan Gencebay zaman zaman arayıp okulumuzu soruyor.
 
Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere selamlarını söylüyor. Orhan abimiz bizi her aradığı zaman ihtiyaçlarımız var mı diye sorar.
orhangencebay_okul1.jpg
 
Orhan Gencebay çok yoğun bir kişi olduğu için okulumuzu sürekli ziyaret edemiyor. En son 2013 yılında okulumuzu ziyaret etmişti.
 
En kısa sürede okulumuzu tekrar ziyaret etmek için gelecek. Büyük ihtimalle bu yıl okulu ziyaret etmeye gelecek diye düşünüyoruz.
 
Okulumuz yeni yapılmış bir bina gibi ve yaklaşık 250’ye yakın öğrenci var. Aynı zamanda okulumuz normal devlet okulları gibi değildir.
 
Orhan Gencebay Ortaokulu bir özel okuldan farksızdır. 20 yıldır Orhan Gencebay’ın okula çok büyük katkıları oldu ve olmaya devam ediyor” diye ifade etti.

Kaynak:samsunhabr.com / Haber: Müberra TAŞÇI/ Kameraman: Furkan KOÇ OKU,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.