Orhan Kural... DÜNYADA GÖRMEDİĞİ 4 ÜLKEYİ GÖREREK DÖNDÜ!

Orhan Kural... DÜNYADA GÖRMEDİĞİ 4 ÜLKEYİ GÖREREK DÖNDÜ!

Prof. Dr. Orhan Kural, dört ülkeyi 17 gün süren bir program çerçevesinde ziyaret ederek bugün yurda döndü. Böylece Türk ve Müslüman ülkeleri içinde dünyanın tüm ülkelerini gezen ilk ve tek Türk unvanını kazandı.

Dünya gezginlerinin en itibarlı web sitesi Nomad Mania’ya göre Prof. Dr. Orhan Kural dünyada en çok gezenler sıralamasında (most travelled) 39. sıradaydı.

Şu anda Birleşmiş Milletlere bağlı 193 ülkenin dördünü henüz görmemişti. Ancak Orhan Kural, dövizin bunca değerlenmesine aldırış etmeden çok uzaklardaki bu dört ülkeyi görmek üzere içinde bulunduğumuz Ağustos ayında yola çıktı.

Sadece uçak biletleri için 30 bin lirayı aşan para harcadı ve Marshall Adaları, Nauru, Tuvalu, Mikronezya’yı tek tek gezdi.

Orhan Hoca, dört ülkeyi 17 gün süren bir program çerçevesinde ziyaret ederek bugün yurda döndü. Böylece Türk ve Müslüman ülkeleri içinde dünyanın tüm ülkelerini gezen ilk ve tek Türk unvanını kazandı.

Daha önce dünyada en çok gezen 39. kişi olan Kural’ın eksik bıraktığı dört ülkeyi de görmesinden sonra ilk 10 ya da 20’ye girmesi bekleniyor.

Orhan Kural dışında dünyanın tamamını gezen şu anda sadece 65 kişi bulunuyor. Bunların hepsi pasaportları el üstünde tutulan, dünyanın en hatırı sayılır ülkelerin vatandaşları.

Bu açıdan bakıldığında Orhan hocanın başarısı çok daha fazla anlam kazanıyor. Bunun bilincinde olan ünlü hocamız da gittiği her yerde Türkiye’nin tanıtımımı yapıyor, bayrağımızı dalgalandırıyor, yazdığı Türkçe ve 18 yabancı dildeki kitaplarını hediye ediyor.

Orhan Kural’ın gezileri sadece Türkiye’de değil bütün dünyada da ilgiyle izleniyor.

Televizyonlar, gazeteler, dergiler yanında web siteleri gezileri canlı yayınlıyor.

Bu güne kadar 60’dan fazla ülkede haber konusu oldu.

Dünya gezginlerinin en önemli referans sitesi konumundaki Nomad Mania, ülkeleri bölümlere ayırıyor. Dünyada şu anda sıralamaya esas olan 1281 bölge bulunmakta.

Elbette İstanbul'a veya bir başka ülkenin şehrine bir gemi ile yaklaşıp yedi saat kalınca Türkiye'yi ya da o şehrin bulunduğu ülkeyi görmüş olmuyorsunuz.

Kılı kırk yaran ve gezilen yerlerle ilgili sorular sorarak gezilerin oldu bittiye gelmesine fırsat vermeyen ünlü siteye göre, 193 ülkeyi görmenin yanında 1281 bölgeden kaçını gördüğünüz de önemli.

Yani sadece 193 ülkeyi görerek “Dünyanın en gezginleri” sıralamasında üstlerde yer alamıyorsunuz.

Bir çeşit eleme sistemi olduğu için bu 1281 bölgeden kim daha çoğunu gördüyse bir üste çıkıyor. Sanki bir çeşit gezi olimpiyatı…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.