Osman Sekiz’in Canavarları... TÜRK SİNEMASI'NDA BİR İLK!

Osman Sekiz’in Canavarları... TÜRK SİNEMASI'NDA BİR İLK!

Başrollerini Tim Seyfi, Begüm Birgören ve Kemal Uçar’ın paylaştığı,agorafobi hastası (dışarı çıkma korkusu) Osman’ın beş canavar ile birlikte eski bir köşkte yaşadığı maceralarının beyazperdeye aktarıldığı fantastik romantik bir film olan “Osman Sekiz” in canavarlarından fotoğraflar paylaşıldı.

Türkiye’de daha önce yapılmamış bir tür olan Osman Sekiz filminde yer alan 5 Canavar karakterinin hazırlığı için 1,5 senelik bir ön çalışma gerçekleştirildi. 

Türk çizgi dünyasının duayen ismi İlban Ertem tarafından tasarlanan canavarları canlandıracak oyuncuların seçimi için vücut dilini iyi kullanan tiyatro oyuncuları arasında deneme çekimleri yapıldı.

İlban Ertem ve Ezel Akay, SFX ve efekt ekipleri birlikte çalışarak canavarların filmdeki görünüşü, kostümleri, makyaj ve hareketlerinin tasarladı. 

Seçilen oyuncuların yaklaşık 1 yıl boyunca yoğun bir şekilde hazırlandığı Osman Sekiz filmi içerdiği animasyonlar ve masalsı anlatımı ile de Türk Sinemasında bir ilki gerçekleştirecek.

Yapımcılığını Rock Films’in sahibi Ömer Kaya’nın üstlendiği filmde kullanılan konağın, bu olağanüstü dünya için yeniden tasarlanmasının ardından geçtiğimiz mayıs ayında çekimleri tamamlandı.

Son yılların en sıra dışı işine imza atması beklenen filmin bütçesinin yaklaşık 2 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Yönetmen koltuğunda Ezel Akay’ın olduğu, görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan’ın yaptığı Osman Sekiz filminin senaryosunu Kemal Uçar yazdı.

Merakla beklenen filmin ilk tanıtımının önümüzdeki günlerde seyirciyle buluşması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.