OSMANLI`DAN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE`YE!

OSMANLI`DAN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE`YE!

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV), `Değişmeyen tek şey değişimdir` düşüncesinden hareketle gerçekleştirdiği `Cumhuriyet Vazgeçilmezimizdir` etkinliği muhteşem bir şölene dönüştü.

Türkiye genelinde büyük ses getiren ciddi projelerinden birine daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayan AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçiş dönemini simgeleyen gösterisiyle ayakta alkışlandı.

Programda ilk önce, ünlü Gazeteci Yazar Can Dündar'ın yazıp ve yönettiği 'Mustafa' filminin değerli başrol oyuncusu Gökhan Akyüz sahneye çıkarak, zeybek oynamaya başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği zeybek oyununu büyük bir başarıyla gerçekleştiren ünlü sanatçı, izleyenlerden tam not aldı.

Daha sonra, başındaki fesi ile Osmanlı Hanedanı soyundan gelen Cem Osmanoğlu (Cenk Taşdemir) sahneye çıktı. İki ünlü isim sahnede bir süre zeybek oynadı. Ardından sanatçı Gökhan Akyüz, Osmanlı torunu Cem Osmanoğlu ( Cenk Taşdemir)'nun başındaki fesi alarak, AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız'a verdi.

Gül Karyaldız da bunun karşılığında Timsal Karabekir'e Türk bayrağıni hediye etti. Timsal Karabekir'de ünlü Cem Osmanoğlu'na uzattı. Osmanoğlu, bayrağı öptü ve alnına koydu. Sonra, kendisine sunulan bayrağı gençliği simgeleyen küçük bir kız çocuğuna verdi.

Kız çocuğu da bayrağı elleriyle yükseğe kaldırarak, Atatürk dostlarını selamladı. Bu sırada salonda büyük bir alkış koptu. Atatürk'ün en sevdiği şarkıların eşliğinde yemeklerini yiyen Atatürk dostları, gösteri karşısında çok duygulandılar. Bu sırada, büyük komutan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir başta olmak üzere Nazan Şoray, ve Bahar Öztan, Özlem Ağırman, Eda Resurreccion ünlü sanatçılar, "Cumhuriyet Vazgeçilmezimizdir" pankartını açtılar.

Yapılan kısa konuşmalarda Türk halkının Cumhuriyete olan bağlılığı vurgulandı. Bu anda sahnede ikinci bir alkış tufanı koptu. Kolcuoğlu'ndaki yemek muhteşem bir finalle sonuçlandı.

Yemeğe katılanlar AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız'a böyle anlamlı ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.