Özge Borak...MERCANLAR İÇİN MARMARA DENİZİ'NE DALDI!

Özge Borak...MERCANLAR İÇİN MARMARA DENİZİ'NE DALDI!

Başarılı oyuncu Özge Borak, belgesel yapımcısı ve sunucu Savaş Karakaş ile birlikte Marmara Denizi’ndeki mercanların korunması için “Denizler Yaşam Dolsun” projesinde yer aldı.

 

Oyunculuğunun yanı sıra arama-kurtarma dalgıcı da olan Özge Borak, proje kapsamında Marmara Denizi’nde özel bir dalış gerçekleştirdi.

 Ünlü oyuncu Özge Borak, Marmara Denizi’ndeki biyoçeşitliliği sürdürme hedefiyle yürüttüğü “Denizler Yaşam Dolsun” projesinde yer alarak Neandros açıklarında gerçekleşen dalışa katıldı.

Aynı zamanda arama-kurtarma dalgıcı olan Özge Borak, ünlü sunucu ve belgesel yapımcısı Savaş Karakaş ile birlikte proje lansmanına katılarak Marmara Denizi’nde yok olma tehlikesi içinde olan mercanların yeni yaşam alanlarına nakledilmesine destek oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özge Borak, “Arama-kurtarma dalgıcı olacak kadar su altı yaşamına gönül vermiş biri olarak böyle özel bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Denizlerimizin ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçebilmek için hepimize çok büyük görevler düşüyor.

Böyle bir sorumlulukla ‘Denizler Yaşam Dolsun’ projesinin hayata geçirilmesine imkan sağlayan ve destek veren herkesi kutluyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk mercan transplantasyon operasyonu olma özelliği taşıyan “Denizler Yaşam Dolsun” projesinin öncelikleri arasında, su altı canlıları için hayati tehlike taşıyan hayalet ağların temizlenmesi ve farkındalık çalışmalarıyla toplumsal çevre bilincinin desteklenmesi de bulunuyor.

ozgeborak_dalis_toplu.jpg

Bugüne dek 300 mercanın yeni yaşam alanlarına taşındığı ve binlerce metrekare hayalet ağın su altından çıkarıldığı projenin tanıtımı için düzenlenen lansmana, ünlü belgesel yapımcısı ve sunucu Savaş Karakaş moderatör olarak destek verirken aynı zamanda uzun yıllara dayanan Marmara ve su altı tecrübeleriyle de katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.