Özgün ve oğlu Ediz... BABALAR GÜNÜ DÜETİ!

Özgün ve oğlu Ediz... BABALAR GÜNÜ DÜETİ!

İddialı konukları ve sohbetleriyle bir sonraki bölümü heyecanla ve merakla beklenen ''Katarsis''; uzman klinik psikolog Gökhan Çınar'ın sunumuyla özel konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Bu hafta Katarsis'in konuğu, hem müzikal kariyeri hem de babalığıyla her zaman adından övgüyle söz ettiren başarılı sanatçı Özgün oldu.

Gökhan Çınar'ın; Özgün'ün oğlu Ediz'in down sendromlu bir çocuk olduğunu nasıl öğrendiniz ve neler hissettin bizimle de paylaşır mısın sorusu üzerine Özgün duygularını en samimi haliyle şöyle dile getirdi.

 

''Doğumun hemen sonrasında hastanedeki çocuk doktoru Ediz'in elindeki tek çizgiyi gördüğünü söyledi ve sanırım gözlerindeki çekiklik de dikkatini çekmiş. Down sendromu bulgularından biri olduğunu ve test yaptırmamızın uygun olacağını söyledi.

ozgun_oglu_duet_.jpgHer şey normaldi doğuma kadar, doğum olacak ve eve gideceğiz misafirler gelecek büyük kutlamalar olacak diye düşünüp tasarlarken bir anda bir sessizlik çöktü. Ne yapacağını bilmiyorsun bir anda ve biz o ruh haliyle herhalde annelik babalık heyecanını yaşamayacağız dedik, bundan sonra bizim hayatımız üzüntüyle geçecek, insanlara nasıl söyleyeceğiz, insanlar ne diyecekler bir sürü şey geldi aklımıza.

Kadınlar zaten doğumdan sonra zor bir lohusa dönemi geçiriyor bir de bunun yanında Ediz'in sağlıksal problemleri de başladı. Biz eve döneceğiz sandık ama Ediz 11-12 gün yoğun bakımda kaldı.

Çok şanslıyız ki ailelerimiz, arkadaşlarımız, aile dostlarımız herkes çok akıllı ve mantıklıydı, bize çok destek oldular.

 

YA DAĞILACAĞIZ YA TOPARLANACAĞIZ!

Ediz ile ilgili duygularını samimi bir şekilde Gökhan Çınar'a anlatmaya devam eden Özgün şöyle devam etti;

''İnsan şu soruyu soruyor kendine 'neden biz' ama sonra o kadar utandım ki kendimden böyle düşündüğüm için ne demek dedim neden biz ve hemen Nida'nın yanına gittim; 'çok zor bir durum biliyorum ama hemen toparlanmamız gerekiyor başka bir şansımız yok, toparlanmazsak dağılırız' sonra toparladık kendimizi. O dönemde bir röportaj yapacaktım ama Ediz'in bu durumunu söylemeyecektim bu konuyu konuşmayalım dedim ama o kadar çok ısrar ettiler ki ben de 'biz bir çocuk bekliyorduk Allah bize melek gönderdi' dedim.

Ertesi sabah kalktım röportaj çıkmış sosyal medya hesaplarımda ciddi bir artış var algılayamadım, bir anda insanlara nasıl söyleyeceğiz sıkıntısı geçti ondan sonra insanların aslında bu konuya duyarlılık gösterdiğini ve bilmeseler de çok ilgili olduğunu görmeye başladım ve bizim sıkıntımızı yaşayan milyonlarca aile olduğunu gördüm.

Bizim gibi ailelerin en büyük rahatsızlığının bakışlar olduğunu hissettim, kırmamak için sarf edilen çabalar, bazen o kadar gereksiz oluyor ki. Hiçbir şey söylemene gerek yok, acımanı veya empati yapmanı da beklemiyorum normal bir şekilde yaşantıma devam etmek istiyorum sadece en önemlisi bu.

 

KATARSİS'TE BABA OĞUL DÜETİ!

Gökhan Çınar'ın hazırlayıp sunduğu Katarsis programının sonlarına doğru Çınar'ın; ''Ediz'in babası olmak nasıl bir duygu?'' sorusuna ise Özgün o kadar samimi ve içten cevap verdi ki izleyenlerin gözleri doldu;

''Ediz'in babası olmak çok acayip bir duygu, bir gün içinde Ediz'le 5-6 kere karşılaşıyoruz mesela ve her karşılaştığımızda sanki çok uzun zamandır görüşmemiz gibi bakıyor bana sanki günlerdir görüşmemişiz gibi...

Beni her gördüğünde bir karşılayışı var inanılmaz. Sadece zor bir hayat bekliyor Ediz'i o birazcık bizi üzüyor o yüzden hem üzülmeden kırılmadan büyümesi hem de ayaklarının üzerinde duran bir birey olarak büyümesi çok zor bir sorumluluk ama biz sevgiyle bir çok şeyin üstesinden geleceğiz.

Bundan daha fazla sevemem dediğin bir canlıyı her gün daha fazla seviyorsun hayatta başımıza gelmiş en güzel şey, iyi ki Ediz bizim çocuğumuz.''

Barış Manço'nun ''Arkadaşım Eşşek'' şarkısında Özgün'e eşlik eden Ediz'in mutluluğu ve aslında ne kadar özel ve güzel bir çocuk olduğu da Katarsis izleyicisine o kadar güzel yansıdı ki babalar gününde unutulmaz bir anı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.