Özgür Ozan... HANGİ KAREKTERDEN KORKTUĞUNU AÇIKLADI!

Özgür Ozan... HANGİ KAREKTERDEN KORKTUĞUNU AÇIKLADI!

Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programın bu haftaki konuğu, ünlü oyuncu Özgür Ozan oldu.'Arka Sokaklar'ın Hüsnü Çoban'ı, bir döneme damga vuran 'Çocuklar Duymasın'ın Selami'si Özgür Ozan, fenomen olan iki karakter hakkında konuştu.

TRT 2'de yayınlanan ve Hülya Koçyiğit'in sunumuyla ekrana gelen 'Film Gibi Hayatlar' programının konuğu, Arka Sokaklar'daki Hüsnü Çoban rolüyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Özgür Ozan oldu.
Bir döneme damga vuran 'Çocuklar Duymasın'ın Selami'si Özgür Ozan, hayat verdiği unutulmaz karakterler hakkında konuştu.

Genelde aile dizilerinde ve uzun soluklu işlerde yer aldığını ifade eden 55 yaşındaki oyuncu, "Ailelerin kabul edebileceği, insanların hoş karşılayabileceği rollerde oynadım.

Sivri uçlardaki roller değil de herkesin evine konuk olabilecek, komşusunda görebileceği tiplerdi. Nedense hep o rolleri tercih ettim" dedi.

"İNSANLARI BUNA NASIL İNANDIRACAĞIZ?"
Başarılı oyuncu, 'Çocuklar Duymasın' dizisinin yeniden başladığı dönem ile 'Arka Sokaklar’a başladığı dönemin aynı olmasından dolayı dizide yer almadığını söyledi.

Ozan, "Selami karakterinden sonra çok korktum. 'Selami' kılıbık diyebileceğiniz bir karakter, 'Hüsnü Çoban' işinde çok başarılı bir polis komiseri. ‘İnsanlara nasıl inandıracağız bunu?’ diye ben çok endişelenmiştim. 'Selami komiserim' diyenler vardı.

Hem komiserim hem Selami. Hüsnü Çoban’ı yaratmaya, seneler sonra da insanları da inandırmaya devam ettik" ifadelerini kullandı.

Kendini seyrederken duygulandığını söyleyen Özgür Ozan, polislerin çok zor bir iş yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Benim de böyle tuhaf bir tarafım var. Kendimi seyrederken duygulanıyorum.

Onun vurulmasını, başından geçen kötü olaylardan çok etkileniyorum.

Sanki ben değil de başkasını seyrediyormuşum gibi... Bir başka mesleği oynuyorsunuz.

O meslekle empati kurabilmeniz için o mesleği çok iyi biliyor ve çok iyi takip ediyor olmanız lazım.

Polislik mesleğinde de biz sadece pasaport ve ehliyet alırken karşılaşıyoruz ya da radara takıldığımız zaman memur arkadaşlarla karşılaşıyoruz.

Ama işin içine girdiğiniz zaman mesleğin ne kadar zor olduğunu, biz sadece dizi çekerken bile çok büyük sıkıntılar yaşadığımızı görüyoruz...

O insanlar 7/24 başkasının namusunu, başkasının hayatını kendi hayatlarına tercih edecek kadar onurlu bir meslek yapıyorlar.

Biz bunu hissettiğimiz zaman ekrana yansıtabiliyoruz. O mesleği hissedebildiğimiz zaman zaten insanlara inandırıcı olabiliyoruz. Onlarla empati kurabilmemiz çok önemliydi."
"BEN BİLE ÇOK ÜZÜLDÜM"
Seyircinin 'Hüsnü Çoban' karakteriyle birçok noktada empati kurduğunu belirten oyuncu, "Seyirci Hüsnü’nün başına bir şey geldiği zaman çok üzülüyor.

Biliyorsunuz benim bir dönem vurulma hikayem oldu, ben bile çok üzüldüm bana" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.