Özkan Uğur... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Özkan Uğur... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Cumartesi günü hayatını kaybeden Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından Taksim Camii'nde cenaze namazı kılındı. Onlarca insan akın ettiği törende ünlü isimler ön sıralarda saf tuttu.

AKM'DEKİ TÖREN BAŞLADI

Müzik dünnyasınınefsane ismi için Atatürk Kültür Merkezi'ndeki anma töreni başladı. İlk olarak oyuncu kürsüye gelen oyuncu Zafer Algöz, yaşadığı büyük üzüntüyü dile getirdi.

69 yıllık hayatının neredeyse 60 yılını müzik ve sanatla geçirdi. Müthiş bir başarı hikayesi. Gelmiş olduğu noktaya tırnakla kazıya kazıya gelmiş bir isim. Hepimizin başı sağ olsun.

Zafer Algöz'ün açıklamaları sonrası Özkan Uğur için hazırlanan VTR izlendi.

Özkan Uğur’a veda…

Usta sanatçıyla birçok projeye imza atan Cem Yılmaz, tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

BAKAN ERSOY: ÇOK ÖNEMLİ BİR SANATÇIMIZDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tören öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir sanatçımıza veda ettiğimiz bir gün. Özkan Uğur sanatçı unvanını layıkıyla taşıyabilen çok önemli bir sanatçımızdı.” dedi.

Uğur gibi sanatçılara veda etmenin zor olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“Hem müziğin efsanesi hem de ekranların, sinema perdesinin en doğal karakterlerinden biriydi. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte de sanatçılarımıza örnek olacak çok değerli bir yetenekti.

Böyle değerli sanatçıların yerini doldurmak maalesef çok güç oluyor. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm sanatçılarımıza, yakın dostlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.'

OĞLUNUN VEDASI YÜREK SIZLATTI

Sahneye annesiyle birlikte çıkan Alişan Uğur babasına veda ederken "Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı, hayat arkadaşı ve benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik ailemizin temeliydi.

Birbirimize çok güldük, eleştirdik. Kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Şimdi görüyoruz ki çocuk genç, herkesin bizim tahminlerimizin katbekat sevgilisiymiş.

Babam kim olduğuna bakmadan çevresine saçtığı iyiliği, çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını isterdi. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu.

Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı.

Artık onun gitar çalışını, uyanınca sesini açmak için yaptığı Özkanca egzersizlerini kahkahalarını ve eleştirilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici.

Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Zaman bizim için durdu, boşlukta yüzüyoruz adeta. Hep içimizde yanımızda olacaksın" ifadelerini kullandı.

41 yıllık eşi Özkan Uğur'a veda eden Aysun Aslan, salondakilerden 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını istedi

Oğlundan sonra konuşan Aysun Aslan, "Benim söyleyecek bir şeyim yok. Özkan Uğur'umuz için sizden 1 dakikalık saygı duruşu rica ediyorum" dedi.

41 yıllık eşi Özkan Uğur'a veda eden Aysun Aslan, salondakilerden 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını istedi

ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ

Onlarca insanın akın ettiği cenaze töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fuat Güner, Mazhar Alanson, Ozan Güven ve Acun Ilıcalı ön sırada saf tuttu. Gözyaşlarının sel olduğu törene Işın Karaca, Gülben Ergen, Teoman, Çağlar Çorumlu ve Ayhan Sicimoğlu gibi çok sayıda isim katıldı.

Sanatçı Özkan Uğur için Taksim Camii'nde cenaze namazı kılındı

OZAN GÜVEN BİR AN OLSUN TABUTUN BAŞINDAN UZAKLAŞMADI

Özkan Uğur'la birçok projede yer alan Ozan Güven, cumartesi gününden beri tüm cenaze işlemlerine yardımcı oldu.

Acı haberin ardından taziye evine giderek aileyi yalnız bırakmayan Güven, sabah Karacaahmet Gasilhanesi'ne giderek Uğur'un cenazesine teslim alanlar arasında yer aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende de aileyi yalnız bırakmayan oyuncu, cenaze namazı esnasında tabutun başından ayrılmadı.

Sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlandı

69 yaşında hayatını kaybeden Özkan Uğur, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.