Paket Servis... 'DALYA' YAPTI!

Paket Servis... 'DALYA' YAPTI!

Türkiye’de ilk kez iki yıl önce Engelsiz Yaşam Vakfı Yararına sahnelenen “Paket servis” adlı oyun 100. kez seyirci karşısına çıktı ve “Dalya” dedi.

“Paket Servis” 100. oyun

 

“Paket Servis” dalya  yaptı

 

Gençlerden oyunculardan 100.oyun

 

Üç kişilik oyun “Paket Servis” seyirci çok sevdi

 

Ünlü sanatçılardan genç tiyatroculara destek

 

Üç genç oyuncunun Ceren Kaplakarslan, Duygu Karaca ve Cengiz Orhonlu’nun rollerini paylaştıkları ve Türkiye’de ilk kez iki yıl önce Engelsiz Yaşam Vakfı Yararına sahnelenen “Paket servis” adlı oyun 100. kez seyirci karşısına çıktı ve “dalya” dedi.

Yine Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından kutlama organizasyonu,  Ünlü sanatçılarında izlediği oyunu tiyatro, sinema dünyasının ünlü isimleri de izlediler ve genç meslektaşlarına destek verdiler. 

Yönetmenliğini Onur Şenay’ın yaptığı ve Şenay Tiyatro tarafından Gayrettepe Kats Sahne’de sahnelenen komedi oyunu “Paket Servis” 100.kez seyirci karşısına çıktı.

Ceren Kaplakarslan, Duygu Karaca ve Cengiz Orhonlu’nun rollerini paylaştıkları, Darlene Craviotto tarafından yazılan oyun Türkiye’de ilk kez iki yıl once sahnelenmeye başladı.

30 yıl önce yazılan ve uzun zamandır yönetmen Onur Şenay’ın elinde olan oyun yurt dışında sergilendiği ülkelerde oldukça beğeni kazanmış oldukça eğlenceli bir komedi oyunu.

Onur Şenay “Bu oyunu sahnelemeyi çok istiyordum. Birbiriyle uyumlu üç genç oyuncuyu bir araya getirerek sahnelemeyi uygun buldum.

İki yıl önce de üç aylık sıkı bir çalışma ile seyirci karşısına çıkmıştık. Çok doğru bir iş yaptık ki, oyun bugün hem Türkiye’de hem de dünyada zoru başararak 100. kez sahneye çıktı. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Ünlü oyunculardan destek…

Genç tiyatro oyuncularına destek veren Kats Sahne’de sergilenen oyunun 100. gecesine katılan ünlü isimler de 100. Kez sahnelenen oyunu izlediler.

paketservis_100oyun_1.jpg

Aralarında Enis Fosforoğlu, Kamuran Akkor, Cemal Hünal, Zeliha Sunal, Yunus Günçe, Can Nergis, Emre Kızılırmak, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tan, spor yorumcusu Alp Pehlivan, Pendik Spor Ampute futbolcularınında bulunduğu ünlü isimler oyun öncesinde yönetmen Onur Şenay ile “Paket Servis”in oyuncuları Ceren Kaplakarslan, Duygu Karaca ve Cengiz Orhonlu  ile birlikte sahnede 100. Oyun şerefine pasta kestiler.

paketservis_100oyun_2-001.jpg

Amerika’da oyunculuk eğitimi almış ve Kamuran Akkor’un torunu olan Cengiz Orhonlu,  tiyatro sahnesinde ilk oyunculuk deneğimini yaşayan ve rüştünü ispat eden Ceren Kaplakarslan ile genç tiyatro oyuncusu Duygu Karaca 100 oyundan dolayı ilk günki gibi heyecanlı olduklarını belirttiler ve “Biz bu 100 oyun boyunca büyük keyif aldık. İzleyenlerde çok keyifliydiler. İnşallah daha nice 100 oyunlara ulaşırız” dediler.

Oyunun konusu kısaca şöyle…

“Hayatta var olmaya çalışan ev arkadaşı iki genç kız, erkeklerin hep kendilerini kandırdıklarını ve önlerine geçtiklerini düşünmektedir.

Erkek dünyasında kadın olarak yaşamanın güçlüklerini ve kadınlara istediklerini yaptıklarını konuşurken bu duruma karşı koymaya karar verirler.

Hatta erkeklerden intikam almak üzere harekete geçerler. Sadece ilk kurban kim olacak ona karar vermeleri gerekmektedir.

Aslında kurban çok uzakta değildir ve sadece başına geleceklerden haberi yoktur…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.