Payitaht Abdülhamid...DÜĞÜM!

Payitaht Abdülhamid...DÜĞÜM!

TRT1 ekranlarında yayınlanan ve cuma akşamları izleyicilerini ekran başına kilitleyen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid 18 Ekim Cuma aşkamı saat 20.00'de 92. bölümüyle ekranlara geliyor.

"Payitaht Abdülhamid"in 92. bölümünde neler olacak:

Abdülhamid Ahmet Paşa’nın ihanetine inanmaz, ancak Ahmet Paşa’nın kendi ağzından duyunca inanacaktır buna...

Rus sefir de görüşmelerine izin vermez.  Abdülhamid meselenin aslını öğrenmek için Ahmet Paşa’yla görüşmek zorundadır, bir yol bulmaya çalışır.

Zalman ve Cavid’in engellemelerine rağmen keskin zekasıyla diplomatik bir yol bulur. Ahmet Paşa geldiğinde söyledikleri herkesi çok şaşırtacaktır.

Halil Halid İmro örgütüne silah satılmasını engellemeyi başarır, ama bu aynı zamanda da başına yeni bir dert açar.

Silah fuarının Payitaht’a yapılabilmesi için Halil Halid ve adamlarına çok iş düşer. Abdülhamid silah tüccarlarının canlarını onlara emanet eder.

Bidar Sultan Darülhayr-ı Ali’deki misyonerlik faaliyetlerinin ardında kimlerin olduğunu çözmeye çalışmaktadır.

Abdülhamid’le konuşurlar ve olayın araştırılması için mektebe hafiye yerleştirmeye karar verirler.

Naime de Darülhayr-i Ali’ye gidecek hafiye öğretmenlerden biri olmak ister. Ancak Bidar müsaade etmez.

Naime müsaade almamasına rağmen mektebe gider. Bu işin sonucu Naime, Bidar ve Cemile cephesinde büyük bir krize yol açar.

Halil Halid ve adamları silah tüccarlarını korumayı başarabilecek midir? Abdülhamid ve Ahmet Paşa arasındaki kadim anlaşma yoksa bozulacak mıdır? Ahmet Paşa’yı celladına teslim eden düşmanlar, bu sefer kazanacak mıdır?

 

“FIRSATA DÖNÜŞEN HAYATLAR” PROJESİ ÖĞRENCİLERİ PAYİTAHT SETİNDEYDİ…

payitahtabdulmamid_set.jpg

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hazırlanan “Fırsata Dönüşen Hayatlar” Projesi öğrencileri Türkiye’nin  sevilen dizilerinden Payitaht Abdülhamid’in dizisinin setini gezdi.

Kocaeli’de SEKA Film Platosunda çekimleri devam eden Payitaht Abdülhamid’in setini  görme imkanı bulan gençler, film ekibinden çekimlerle ilgili bilgiler aldı.

Öncelikle dev plato üzerine kurulan çekim mekanları ve dekorlarla ilgili bilgiler alan gençler, proje kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de görme imkanı buldular.

Set çalışanları ve görevlilerine  sorular sorarak merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı bilgiler alan gençler, gösterdikleri yakın ilgi ve verdikleri bilgiler için dizi ekibi ve TRT’ye teşekkür etti.

Fırsata Dönüşen Hayatlar Proje Yürütücüsü T. Atakan Akman Payitaht Abdülhamid dizi setine yaptıkları ziyaretin hem kendisini hem de gençleri çok heyecanlandırdığını söyledi.

Türkiye’nin en sevilen ve izlenen dizilerinden birisine yönelik yaptıkları gezinin, öğrencilere ufuk vereceğine inandığını söyleyen Akman, “Projenin amacının yetenekli gençleri sinema, belgesel ve televizyon alanında çalışmaya yönlendirmekti. Bu amacımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Payitaht Abdülhamid dizi setine yapılan geziye katılan öğrenciler de geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Bizleri sette çok güzel ağırlayan dizinin yapım ekibine çok teşekkür ediyoruz.

Proje kapsamında yeni arkadaşlıklar edindik pek çok yeni bilgi öğrendik. Bizlere bu imkanı veren Çorum’un Kültür Turizm Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz. “ diye konuştular.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde yönetmen ve oyuncuyla yapılacak söyleşinin yer alacağının ifade eden Atakan Akman, gençlerin hayatlarına dokunabilmek, meslek seçimleri öncesinde ilgi duydukları alanlarla alakalı olabildiğince bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak amacıyla başlattıkları projenin tüm güzelliğiyle devam ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.