Perihan Savaş - İzzet Günay... ÜSKÜDAR'LILARLA BULUŞTU!

Perihan Savaş - İzzet Günay... ÜSKÜDAR'LILARLA BULUŞTU!

Türk sinemasının dev isimlerinden Perihan Savaş ve İzzet Günay, Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri' programında sevenleriyle buluştu.

 

Söyleşide unutulmaz Yeşilçam anılarını katılımcılarla paylaşan sanatçılar, Üsküdarlıları duygu yüklü bir Yeşilçam yolculuğuna çıkardı.

Üsküdar Belediyesi Yeşilçam’ın efsane isimlerini Üsküdarlılarla buluşturmaya devam ediyor.

Her ay geleneksel olarak düzenlenen ‘Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri' programının bu ayki konukları Perihan Savaş ve İzzet Günay oldu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, 7'den 70'e Türk sineması hayranları katıldı. Ünlü sanatçılar, Türk sineması tutkunlarının adeta akın ettiği programda, rol aldıkları filmlere dair anılarını sevenleriyle paylaşırken nostalji dolu anlar yaşandı.

Perihan Savaş, “Şimdiki nesil çok şanslı”

Türk sinemasının bugünkü koşullarını değerlendiren Perihan Savaş, “Şimdiki nesil bizlere göre çok daha şanslı. Şimdi sete gidiyoruz, sette bir karavan var.

Karavanda makyajımız saçımız yapılıyor. Başka bir kamyonla kıyafetlerimiz geliyor. Ayrı bir kostüm karavanında dinlenme imkânımız var.

Fakat Yeşilçam dönemine bakıyoruz bir tek minibüs içinde oyuncular yönetmen, yönetmen kamera ve onların malzemeleri de olmak üzere hepimiz tek minibüste üst üste oturup giderdik.

Setin civarındaki evlerden kahve rica der, makyajımızı saçımızı oralarda kendimiz yapardık. Fedakârca çalışan bir kuşaktık.” diye konuştu

İzzet Günay: “Genç yönetmenler Yeşilçam sanatçılarından çekiniyor”

Eski Yeşilçam oyuncularının çok ucuza çalıştırıldığını vurgulayan İzzet Günay, “Bizim kuşağın 100- 150 filmde kazanamadığı parayı bugün bir oyuncu bir dizide kazanıyor.

Çok ucuza çalıştırıldık ve kullanıldığımızı itiraf edebilirim. Genç yönetmenler bizi gözlerinde büyütüyor.

Kapris mi yapar, gençlerle uyum sağlayabilecek mi, çok ücret talep eder mi kaygıları yaşıyor.”

Rahmetli eşim Savaş: “Yılmaz Zafer’in hastane masraflarını iki özel gece düzenleyerek ödedim”

Türk sinemasının bir dönemine damga vuran sanatçı rahmetli eşi Yılmaz Zafer’e ayrı bir sevgi beslediğini belirten Savaş,” Yılmaz’da baba kardeş çocuk duygusunun hepsini buldum.

Rahatsızlık sürecinde çocuğumuz iki aylıktı. Her şeyi kenara bırakıp bir insan olarak onun yanında durmalıydım. Onun bana ihtiyacı vardı.

Keşke sonsuza kadar yanında durabilseydim. Hastane masraflarını ancak 2 özel gece düzenleyerek ödedim. Bu çok ağrıma gitmişti. ” diye konuştu.

Gecenin finalinde, Perihan Savaş ve İzzet Günay’a Üsküdar Belediyesi tarafından teşekkür edilerek Osmanlı Hanım Sultanları Koleksiyonunda yer alan kitre bebeklerden hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.