Pınar Toprak...CAPTAIN MARVEL ÖDÜL GETİRDİ

Pınar Toprak...CAPTAIN MARVEL ÖDÜL GETİRDİ

Türk besteci Pınar Toprak, Amerikan Eser Sahipleri ve Editörleri Birliği (ASCAP) tarafından müziklerini yaptığı, 152 milyon dolar (1 milyar TL) bütçeli ‘Captain Marvel’ filmin gişe başarısı nedeniyle ödüllendirildi.

Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu'nun, "Pınar Toprak'a ASCAP Ödülü" başlıklı yazısı şöyle:

"152 milyon dolar’lık ‘Captain Marvel’ filminin müziklerini Hollywood’da yaşayan Pınar Toprak’ın yaptığını ilk yazan biri olarak, yetenekli ve başarılı müzisyenden bir yeni haber daha vereyim.

Yıllardır Hollywood yapımı filmlerin müziklerine besteci olarak imza atan Toprak’la ilgili şimdiye kadar şunları yazdım:

34 Hollywoood filminin müziğinde Pınar’ın imzası var. (Alice-21 Mayıs 2013) ‘Captain Marvel’ filmine Türk kadın besteci imzası. (Alice-7 Mart 2019)

Hollywood stüdyolarının 152 milyon dolar bütçeli ‘Captan Marvel’in müziklerini emanet edecek kadar yetenekli ve başarılı bulduğu Pınar Toprak’a dair yazılarıma bugün bir yenisini daha ekliyorum.

Çünkü ASCAP (Amerikan Eser Sahipleri ve Editörleri Birliği) müziklerini yaptığı filmin gişe başarısı nedeniyle Toprak’a ödül verdi.

'Her zaman hayalperesttim, ama bir gün ASCAP’ın ‘En İyi Gişe Ödülü’nü kazanacağımı hayal bile edemezdim' sözleriyle duygularını dile getiren Toprak’ın cep telefonuna mesaj atıp, kutladım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.