POTALARIN KRALİÇESİ VEDAYA HAZIRLANIYOR!

POTALARIN KRALİÇESİ VEDAYA HAZIRLANIYOR!

Dünya çapında 49 yaşında olup halen 1'inci lig seviyesinde oynayan tek kadın basketbolcu olan İzmirli Banu Karadağlı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 4'üncü Uluslararası Marmaris Veteran Basketbol Turnuvası'nda şampiyon olarak yine zirveye çıktı.

Fimba Türkiye takımı ile 35 yaş gurubunda yarışan takımı kuran Karadağlı; “Bu sene Türkiye KBBL de rakibim olan Şükran Çapalı, Banu Toker’i ve 1.lig Bodrum Karya takımından Deniz Eskici’yi transfer ettim.

Eski milli basketbolcu Belgin Sarıgedik, eski süper lig oyuncusu Bahar Alşan ve Dilek Akın’ı da takımımıza aldım. Oğlum Oktay Ulubay da antrenörlüğümüzü yaptı.

35 yaş gurubunda yarıştık tek küçük oyuncumuz Deniz Eskici’ydi o da 34 yaşında. Onun dışında hepimiz 45 ve üstüyüz.” dedi.

2021 YILININEN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP) BANU KARADAĞLI

ING Basketbol Süper Ligi'nde Petkimspor forması giyen, milli takım ile U18 Avrupa Şampiyonası'nda altın, U19 Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan OkbenUlubay ve Türkiye Basketbol 2'nci Ligi'nde oynayan Oktay Ulubay'ın da annesi olan Banu Karadağlı, Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Hollanda, ABD, Sırbistan, Polonya ve Almanya'dan 10'u kadın 44 ülke katıldığı uluslararası organizasyonda beşbin sporcu arasından 35 yaş grubunda en değerli oyuncu (MVP) seçildi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde son olarak koronavirüspandemisi öncesi geçen sezon Yalova VIP takımında oynayan 49 yaşındaki Karadağlı, Marmaris'teki organizasyonda FIMBA Avrupa Karması'yla kendisinden çok daha genç rakipleri arasında MVP ödülünü kazandı.

RAKİPLERİ ÇOCUKLARINDAN KÜÇÜK

Veteran basketbol turnuvalarının yanı sıra halen Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de forma giyen Banu Karadağlı, takım arkadaşları ve rakiplerinin yaşlarının çocuklarının yaşlarından daha küçük olduğunu belirterek, "İkiz olan oğullarım Okben ve Oktay 25 yaşında. Ben 19, 20 yaşında oyuncularla mücadele ediyorum.

Annelerinden daha büyüğüm. Önceden biz günde 3 antrenman yapardık.

Ben sonra bireysel olarak dördüncü antrenmanı da yapardım.

Halen çok sıkı antrenman yapıyorum. Yeni nesil çalışmayı çok sevmiyor.

Bir şeyi gerçekten çok istediğinizde hakkını vererek çok çalışmalısınız. Emek vermeden başarı gelmez" diye konuştu.

KRALİÇE  POTAYA VEDA EDECEK                                                                                       Eski eşinin de kendisi gibi basketbolcu olduğunu aktaran Karadağlı, "Oğullarım basketbolun içine doğdu. Daha çok küçük yaşlarda basketbol topuyla, antrenmanla tanıştılar.

Basketbolcu olmaları çok doğal. Basketbolu bırakmayı hiç düşünüyorum.

Bu yıl jübilemi çok güzel bir organizasyonla  yapıp yine bu camiada kalmak istiyorum.

Genel menajer, takım menajeri yada yönetici olarak çalışacağım.

Veteran şampiyonalarında oynamayı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

13 YAŞINDA BAŞLADI, 10 YIL ARA VERDİ

Banu Karadağlı, 35 senelik basketbol kariyerine 1986 yılında 13 yaşındayken İzmir'de başladı.

Örnek sporcu, 17 yaşında Kadınlar 1'inci Ligi'nde başlayan serüveninde İzmir Büyükşehir Belediyespor, Manisa Spil, Giresun Fiskobirlik, Urla Gençlik, Uşak Dülgeroğlu, Kırıkkalespor, Alanya Belediyespor, Manavgatspor, Hatay Dörtyol Bld, Bursa Yıldırımspor formalarını giydi.

Evlendikten sonra basketbola 10 yıl ara veren Karadağlı, potalara tekrar veteran şampiyonaları ve Kadınlar 1'inci Ligi'nde döndü.

BU YIL 5. CİSİ DÜZENLENEN ULUSLAR ARASI MASTER BASKETBOL TURNUVASI

19-22 Mayıs 2022 günlerinde 4 gün olarak düzenlenen Uluslar Arası Master Basketbol Turnuvası’na yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 8 ülkeden 48 takım ve 650 sporcu katıldı.

Turnuva çok heyecanlı maçlara da sahne oldu. 6 ayrı kategoride düzenlenen turnuva kadın 35+ ve 40 + erkeklerde ise 40+,45+,50+55+ yaş kategorilerinde düzenlenmiştir.

Çok Heyecanlı ve bir o kadarda çekişmeli geçen maçlarda tutulan istatistiklerle  MVP seçimi yapılmıştır.

Kadınlarda ve erkeklerde ayrı ayrı 3 sayı yarışması düzenlenmiştir.

Fimba Türkiye takımından geçen seneki MVP yani en değerli oyuncu olan Banu Karadağlı bu turnuvada tacını kendi takımından Banu Toker’e devretti

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.