POWERTÜRK 2020 MÜZİK ÖDÜLLERİ  SAHİPLERİNİ BULDU!

POWERTÜRK 2020 MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Müzik dünyasının en ’güçlü’ isimlerinin ödüllendirildiği PowerTürk Müzik Ödülleri 2020 özel bir törenle takdim edildi. Halk oylaması ile sahiplerini bulan ödüller, PowerTürk ekranında sanatçıların katıldığı özel bir yayınla izleyiciyle buluştu.

Yılın en dikkat çeken projeleri ve isimlerinin yarıştığı PowerTürk Müzik Ödülleri, sadece PowerTürk ekranlarında gerçekleştirildi.

Gecede, Türk Pop Müziği’nin en güçlü isimlerine toplam 7 kategoride ödül verildi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri ise Müzik dünyasında 50. yıllarını kutlayan MFÖ grubuna ve ‘Yaz, Yaz, Yaz’ parçası ile 30. yılını dolduran Şehrazat’a sunuldu.

Sürprizlerle dolu PowerTürk Müzik Ödülleri’ne Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Şehrazat, Mor ve Ötesi grup üyeleri, Fatma Turgut, Mabel Matiz, Merve Özbey, Feride Hilal Akın ve Emir Can İğrek katıldı.

Yaşam Boyu Başarı ödülünün sahibi olan Şehrazat, “Power Group’un Türkiye’de önemli bir yeri var; çok önemli bir radyo ve Hakko ailesi Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk markaları kazandırmış bir aile.

Bu özel ödülü onur ve gururla alıyorum. İnsanın mutlu olmaması mümkün değil.” dedi.

MFÖ’den Yeni Albüm mü Geliyor?

Bir diğer ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi de MFÖ grubu oldu.

Müzik dünyasında 50. yıllarını kutlayan grup üyelerinden Mazhar Alanson, “Bugüne kadar aldığım ödülleri kaybettim ama bunu hayatım boyunca saklayacağım” diye konuştu.

Alanson’un tören sırasında “Yeni yapacağımız albümden şarkıları PowerTürk’te duymayı çok isteriz” cümlesinin ardından Fuat Güner araya girerek, “Bu da bugünün sürprizi oldu.

Demek ki yeni bir albüm yapıyoruz. Konuşuyorduk ama durum ciddileşmeye başladı anladığım kadarıyla...

PowerTürk’e çok teşekkür ediyoruz bu ödül için, biz yaşadığımız müddetçe size güzel eserler yapmaya, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Özkan Uğur ödülün 50. yıllarının ilk ödülü olduğunu ekleyerek, “Sağlığımız yerinde olduğu sürece üretmeye, ülkemize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Fatma Turgut’a 2 ‘Güçlü Ödül

En Güçlü Kadın Şarkıcı ve En Güçlü Şarkı olmak üzere gecede 2 ödülün sahibi olan Fatma Turgut düşüncelerini ve duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Şarkı söylemeye başladığım ilk günden itibaren hep şunu söyledim; nefesim yettiğince şarkı söyleyeceğim. Çok mutlu, onurlu ve gururluyum.

3 dalda adaydım ve ikisini almanın büyük gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Bu iki ödül, hayatımın sonuna kadar benimle olacak.

Şarkı Can Bonomo şarkısı. Can’ı da anmak gerekir. Can’ın yaptığı ve benim nefes verdiğim bir şarkıydı”

Mabel Matiz: İki Yıl Üst Üste Bu Ödülü Almak Çok Havalı

Geçen sene olduğu gibi PowerTürk Müzik Ödülleri’nde En Güçlü Erkek Sanatçı ödülünün sahibi olan Mabel Matiz, “Benim müzik yapma sebebim aslında bir dertten ileri geliyor.

Derdimi ilgiyle, sevgiyle, inanarak, bıkmadan, usanmadan dinlediğiniz için, dahası ona ortak olduğunuz için, bir aile olduğumuz için önce dinleyicilerime, sonra kimseyle iletişim kuramayan, sessiz, içine kapanık bir çocuğu buralara getirebildiği için kendime teşekkür ediyorum.

Başta Ufuk Sarı olmak üzere bütün ekip arkadaşlarıma destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve son olarak da uzun yıllardır Türkçe Pop Müziği’ne verdiği destekten dolayı, bizleri bu güzel gecede buluşturan, PowerTürk ailesine sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.

İki yıl üst üste aynı ödülü almak havalı bir şey. Umarım layık olmaya devam edeceğim. Birikmiş yeni şarkılarım var. 2020’de umarım onları sırayla dinleyicilerimle buluşturmayı umuyorum” dedi.

Mor ve Ötesi 2020’de ‘Güçlü’ Geliyor

Dinleyicilerin oylarıyla En Güçlü Grup ödülünü alan Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, ödül için yaptığı teşekkür konuşmasında hayranlarına konser ve yeni şarkı müjdesi verdi.

Tekin, “Bu ödül bizi çok mutlu ve motive etti. Geçtiğimiz yıl senfonik konserler başta olmak üzere ciddi sayıda konser yaptık.

Bu sene yine o konserlere devam ederken yeni müzikler kaydetmek ve onları paylaşmak istiyoruz” şeklinde duygularını ve grup olarak planlarını dile getirdi.

Merve Özbey, Onurcan Özcan’ı Andı

Törende En Güçlü Albüm ödülü takdim edilen Merve Özbey, PowerTürk dinleyicilerinin yanı sıra ekibine de teşekkür ettiği konuşmasında albümünde yer alan “Yaramızda Kalsın” şarkısının söz-müziğine imza atan ve 2019’da hayatını kaybeden genç müzisyen Onurcan Özcan’ı da andı. Özbey, “Bu albümün uğurlarından bir tanesi olan sevgili Onurcan Özcan, “Yaramızda Kalsın”...

Hikâyesini artık herkes biliyor. “Yaramızda Kalsın” benim için dönüm noktası oldu.

Şükürler olsun ki Onurcan’ı iyi temsil edebildiğimi ve birçok ödülün de “Yaramızda Kalsın” etkisi ile geldiğini düşünüyorum” dedi.

PowerTürk Müzik Ödülleri 2020’de “En Güçlü Klip” ödülünü alan Feride Hilal Akın da yaşadığı gururu şu sözlerle anlattı:

“Emeklerinin karşılığını alma hissi, emek verdiğin bir şey üzerine insanların bunu düşünüp oylaması çok güzel, bu düşünce bile bana yeterli”

Yılın En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcısı Emir Can İğrek ise “Bu ödül bizim için bir belge niteliğinde. Kitlelere ulaştığımıza dair bir belge.

Bütün ekip arkadaşlarıma, orkestrama, dinleyenlere, oy verenlere teşekkür ediyorum. Bütün bağımsız ve bağımlı müzik üreticilerine, söz ve müzik yazarlarına adıyorum bu ödülü” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği PowerTürk Müzik Ödülleri; PowerApp’ten verilen oylarla belirlendi.

PowerTürk Müzik Ödülleri, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrarlarıyla PowerTürk TV ekranında olacak.

Ödül Töreni Tekrar Yayınları:9 Şubat saat 17:00,12 Şubat saat 21:00,15 Şubat saat 20:00

PowerTürk Müzik Ödülleri 2020 Kazananlar

EN GÜÇLÜ KADIN ŞARKICI

Fatma Turgut

EN GÜÇLÜ ERKEK ŞARKICI

Mabel Matiz

EN GÜÇLÜ ÇIKIŞ YAPAN ŞARKICI

Emir Can İğrek

EN GÜÇLÜ ALBÜM

Merve Özbey

EN GÜÇLÜ KLİP

Feride Hilal Akın – “Yok Yok”

EN GÜÇLÜ GRUP

Mor ve Ötesi

EN GÜÇLÜ ŞARKI

Fatma Turgut – “Bir Varmış Bir Yokmuş”

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

M.F.Ö.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Şehrazat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.