Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça... AMELİYAT OLDU!

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça... AMELİYAT OLDU!

Bestekar ve icracı ve tıp doktoru Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'nın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

92 yaşındaki Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'nın kalça kırığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve ameliyat olduğu bildirildi.

ALÂEDDİN YAVAŞÇA KİMDİR?

1951'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1955'te jinekoloji uzmanı oldu. İstanbul'daki çeşitli hastanelerde çalıştı.

1985 – 1990 arasında Haseki Hastanesi'nde başhekimlik yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Müziğe daha çocukluğunda ilgi duydu.

Artaki Candan ve Fikret Kutluğ'dan kanun dersleri aldı. 1950'deki bir sınavı kazanarak İstanbul Radyosu'nda solo programlar yapmaya başladı.

Bu programların yanı sıra, İstanbul Radyosu'nda 'Beraber Şarkılar' ve Erkekler Topluluğu' adlı programlarda koro şefliği yaptı.

1976'da kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'nda üslup ve repertuar dersleri verdi.

Okuyuş tarzında Zeki Arif Ataergin'in ve Münir Nurettin Selçuk'un etkileri sezilir. Gerek radyo programlarında, gerek eşlikli konserlerinde beste ve semai gibi klasik yapıtlara geniş yer ayırdı.

Özellikle 1960'larda ve 1970'lerde İstanbul Radyosu'nda doldurduğu bantlar çok değerli arşiv belgeleri niteliğindedir. 200'den çok şarkı bestelemiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.