Radyo 5... TMSF TARAFINDAN YEREL RADYO FİYATINA SATILDI!

Radyo 5... TMSF TARAFINDAN YEREL RADYO FİYATINA SATILDI!

TMSF bu güne kadarki en başarısız medya varlık satışını yaptı.

TMSF , Viva TV - Radyo Viva Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü, Maxi TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü, Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Cine 5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkarmıştı. İhaleye katılacakların satış komisyonuna başvurularını 8 Ocak 2010 mesai saati bitimine kadar yapması gerekiyordu.

Bu saate kadar, bu kalemlerin hepsiyle ilgili herhangi bir ihaleye giriş başvurus yapılmadığı söylendi. TMSF Yetkilileri, bu varlıkların tümünün birden satışının gerçekleşmemesi durumunda, varlıkların tek tek satılamayacağını ihaleye girmeyi düşünen kuruluşlara el altından bildirdi.

Bu ihalede bazı büyük gruplar ihalenin tümüyle ilgili değilse bile, içinde yer alan yayın kuruluşlarıyla tek tek ilgileniyordu.Varlık satışının toptan ve grup olarak yapılacağı söylentisi, ihaleye

girmeyi düşünen grupları ihaleden uzakalaştırdı. Ve sonunda, yakın zamanda Canwest Medya Grubu'nun elindeki Süper FM, Metro FM, Joytürk ve Joy FM'i satın alan SpectrumMedia, tek başına ihaleye girerek, grubun en önemli varlıklarından Ulusal karasal radyo lisanslı Radyo 5'i bir yerel radyo fiyatına, sadece 1.5 Milyon Dolara satın aldı.

Şimdi medya kulislerinde, bu satışın bu şartlarda nasıl yapıldığını, ihaleye girecek firmaları bu ihaleden uzaklaştırmak için ve Spectrum Media'ya ihalenin kalması için kimin hangi bedeli alıp bu söylentiyi çıkardığı konuşuluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.