Radyocu DJ Onur?  15O TAKSİCİYE İFTAR VERDİ?

Radyocu DJ Onur? 15O TAKSİCİYE İFTAR VERDİ?

Karadeniz FM'de "Onur'un Taksisi" programıyla tanınan DJ Onur'un daveti ile iftar yemeğinde buluşan taksiciler, İstanbul Akvaryum'daki buzulları ve yağmur ormanlarını gezerek stres attılar.

Onlar, İstanbul'un yükünü omuzlarında taşıyor. Trafikle boğuşuyor, gasp ve yaralama olaylarının mağduru oluyorlar. Direksiyon başında bir ömür tüketen taksi şoförleri, önceki akşam kendileri için düzenlenen İstanbul Akvaryum'daki iftar yemeğinde buluştular. Karadeniz FM'de Onur'un Taksisi programı ile tanınan DJ Onur'un misafiri olarak İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen yaklaşık 150 taksici, ilk kez buzullara dokundu, yağmur ormanlarında gezindi. Dünya üzerindeki tüm denizlerle birlikte 15 bin deniz canlısını da görme şansını yakalayan taksi şoförleri, böylece derin bir nefes almış oldu.

Annesi ile bir gece saat 03.00'te haberleri izlerken, bir taksicinin gasp sonucu öldürüldüğünü izleyen ve annesinin ağlaması üzerine bu olaydan çok etkilendiğini söyleyen DJ Onur, "Aslında beni herkes Onur'la Show Time programıyla tanır. Ancak bu haberin ardından Onur'un Taksisi programını yapmaya başladım ve bir anda taksicilerin sesi oldum. 7 yılda pek çok taksi durağını gezdim, onlarla aile oldum. Korsan yasasının çıkmasında rol aldım. Daha düne kadar taksiciler, seslerini kimseye duyuramıyordu. Sıkıntılarını gündeme taşıdım. Sanırım taksici arkadaşların beni sevmesindeki en büyük etken de samimiyetim. Bugün buraya yaklaşık 150 taksici geldi. Maalesef katılım sınırlıydı." diye konuştu.

Müşteriler, kurallara karşı duyarsız

İftara katılan taksi şoförlerinden Cevdet Keleş, Bakırköy bölgesinde direksiyon sallıyor. Ayrıca kendi durağının 1973 yılından beri sahibi. İlk kez Almanya'da taksicilik yaptığını söyleyen Keleş, oradaki sistemin Türkiye'dekinden oldukça farklı olduğunu belirtiyor. İnsanların hoşgörüsüzlüğü üzerine sorunlarını dile getiren Cevdet Keleş, "Korsana Hayır Kampanyası'na da aktif olarak ekibimizle katıldık. Bu konudaki duyarlılığı şoför arkadaşlarıma da aşıladım. Türkiye'de güvenlik sistemi yavaş işliyor. Müşteriler, kurallara karşı duyarsız. Ama biz müşteri memnuniyeti için duraktaki arkadaşlarla elimizden geleni yapıyoruz." diyor.

Korsan taksi 'Rent A Car' görüntüsüyle devam ediyor

Beşiktaş bölgesinden iftar davetine katılan İbrahim Vermez ise 16 yıldır taksi durağı çalıştırıyor. "Bizde meslek, babadan oğla geçer." diyen Vermez, bu mesleği ailenin birçok ferdinin yaptığını ve bununla gurur duyduklarını ifade etti. Vermez, İstanbul'un en işlek ve kozmopolit noktalarından biri olan Beşiktaş Barbaros Taksi Durağı'nda gasptan şehitlere, ödüllerden başarılara kadar birçok acı tatlı olayın yaşandığını aktardı. Korsana Hayır Kampanyası'na tüm ekibiyle destek verdiğini belirten Vermez, Haliç'teki organizasyonda da aktif olarak yer aldıklarını dile getirdi. Korsan taksi çalışmalarının, 'rent a car' görüntüsü adı altında yapıldığını vurgulayan Vermez, "SGK'sız işçi çalıştırmıyoruz. Mutlaka her taksicinin fotoğraflarını ve tüm istihbarat bilgilerini de taksi durağında açıkça sergiliyoruz." dedi.

Kadın taksiciler: "Ataerkil topluma indirilmiş bir tokadız!"

Gülşen Sıldıroğlu, Nermin Turan ve Özlem Saliha Doğan? İftar davetinin en farklı 3 ismi olan bu kadınlar sadece direksiyon sallamakla kalmıyor, ayrıca kadın şoför istihdamı konusunda ciddi çalışmalarda bulunuyorlar?

Önemli günler, V.I.P. hizmetleri, sağlık ekipleri, çocuk servisleri ve otellere kadar uzanan birçok alanda çalışan kadın taksicilerden Nermin Turan, "Beni taksicilik yapmaya iten en önemli sebep ataerkil bir toplumda tutunabilme, işsizlik sıkıntısı ve bu alanda istihdam yaratmak. Erkek egemen bir topluma indirilen büyük bir tokadız biz. Kadınlar da en az erkekler kadar bu sektörde başarılı olabilir. Bize ilk destek Doktor Pelin Akman'dan geldi. Kraliçe Kelebekler Topluluğu adı altında topluma bir tavır olarak bir hareket başlattık. Mesleğimizi hiçbir sorun yaşamadan, rahatsız edilmeden, kadın olduğumuz için daha çok hassasiyet gösterilerek gerçekleştiriyoruz. İçimizde evli olan kadınlar da var. En büyük desteğin eşleri tarafından geldiğini belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.

Kadın taksi durağı açmak için destek bekliyoruz

Diğer bir kadın taksi şoförü Gülşen Sıldıroğlu ise, Şişli Belediyesi'nin verdiği yetkiyle, Polat Towers'ın yanında çalışma alanlarının hazırlandığını aktardı. Tek sorunlarının yeteri kadar taksiye sahip olamamaları olduğunu belirten Sıldıroğlu, eğer profesyonel taksi durağı sahiplerinden ya da devletten onlara taksi temin edilirse, seve seve sadece kadın taksicilerden oluşan titiz bir organizasyonla, çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.