Ragga Oktay... 250.000 TL.LİK REKLAM DAVASI!..

Ragga Oktay... 250.000 TL.LİK REKLAM DAVASI!..

Ragga Oktay sözleşmelerindeki maddeler ihlal edildiği için ve kendinden izin alınmadan reklam filmleri yapıldığı için 250 bin tl lik tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

4 yıldır reklam yüzü olduğu kombi/klima markası Baymak için tüm şarkılarını, seslendirmelerini ve sloganlarını yapan Ragga Oktay sözleşmelerindeki maddeler ihlal edildiği için ve kendinden izin alınmadan reklam filmleri yapıldığı için 250 bin tl lik tazminat davası açmaya hazırlanıyor.


Uzun süredir bir çok markanın reklam çalışmalarını yürüten ve yaptığı çalışmalarla markaların takdirini toplayan Ragga Oktay aynı takdiri büyük katkılarından dolayı Baymak'ın kendisinden de almıştı.


Yurtdışı konserlerinden dönen Ragga Oktay ekibi tarafından fark edilen bu ihlalleri Baymak'a iletti. Hatasını farkeden Baymak tüm çalışmalarını yayından kaldırdı ancak Ragga Oktay'ın hakkı olan telifi ödemek istemedi.

Ünlü şarkıcı Ragga Oktay, “20 yıldır bu işin içindeyim, reklam dünyasında büyük markalarla çalıştım ve halen de çalışmaktayım ama hayatımda ilk kez böyle birşey ile karşılaşıyorum. Büyük şaşkınlık içindeyim.

Tüm sözleşmeler ihlal edilmiş durumda. Sözleşme süreleri ihlal edilmiş. Hatta benden habersiz, resimlerimi bestelerimi, sesimi ve şarkılarımı kullanarak reklam filmleri bile yapılıp sosyal mecralarda iznim olmadan sözleşmelere aykırı bir şekilde yayınlanmış.

Çalıştığım tüm markalarla ilişkilerimiz her zaman iyidir ve her zaman saygı çerçevesinin içindedir. Dolayısıyla hiçbir zaman ilk tercihim dava yoluna gitmek olmamıştır, çünkü hatalar yanlışlıkla da yapılabilir.

Böyle bir durumu her iki taraf da profesyonel bir şekilde çözebilmelidir. Ben iyi niyetimi göstererek bu durumu bizlere yakışan bir şekilde çözmeye çalıştım ama karşılığında beklediğim ve hakettiğim değeri göremedim.

Eğer bu hatalar sulh yoluyla çözülmek istenmiyorsa hatta tam tersi örtülmeye çalışılıyorsa o zaman yüce mahkelerimize başvurmaktan başka çaremiz kalmıyor” dedi.

Ragga Oktayın Avukatı Ufuk Sıtkı:

“Müvekkilimin daha önce yapmış olduğu sözleşme hükümleri ihlal edilmiş. Müvekkilimin haklarını korumak için dava açacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.