RANA CABBAR KİMDİR?

RANA CABBAR KİMDİR?

‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde canlandırdığı ‘Süleyman Efendi’ karakteriyle Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelen Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Rana Cabbar 1945 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulunan Cabbar, 1964 yılında Güner Sümer’in yönettiği ‘Ayak Bacak Fabrikası’ adlı tiyatro oyunuyla sanat hayatına başladı.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra 1982 yılından itibaren birçok film ve dizide rol alan Rana Cabbar, ilk sinema filmini Hakkari’de ‘Bir Mevsim’ ile birlikte gerçekleştirdi.

Genco Erkal, Serif Sezer, Erkan Yücel, Macit Koper, Rana Cabbar’ın oynadığı film 1984 yılında 33. Berlin Film Festivali’nde ve 2. Akdeniz Kültürleri Film Festivali’nde ödüller aldı.

Adem ile Havva, 72. Koğuş, Yer Demir Gök Bakır, Can Şenliği, Şahmaran, Akrebin Yolculuğu, Beyaz Gelincik, Yaprak Dökümü, Kabadayı, Kara Duvak, Pars Narkoterör, Aşk-ı Memnu, Kollama, Büyük Oyun, Hayat Devam Ediyor, 2 Yaka Bir İsmail, Benim İçin Üzülme, O Hayat Benim, Çarşı Pazar, Elma Kokusu, Vezir Parmağı, Kadın ve Hercai gibi yapımlarda rol alan Rana Cabbar, son olarak ‘Baraj’ dizisinde ‘Kemal’ karakterine hayat vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kim Kimdir?