Richard Gere... 15 YIL SÜREN DAVADA KARAR ÇIKTI!

Richard Gere... 15 YIL SÜREN DAVADA KARAR ÇIKTI!

Hindistan hukuk sisteminde 15 yılı aşkın bir süredir devam eden davada mahkeme, Richard Gere'i temize çıkardı. Olay neredeyse 16 yıl önce Richard Gere'in Shilpa Shetty'i halka açık bir etkinlikte öpmesine dayanıyor.

Hindistan’da uzun süren davalar sık sık dünya basınına yansıyor. Bu davalardan birinde de Hollywood’un ünlü isimlerinden biri yer alıyor.

Richard Gere’in, 2007’de AIDS ile mücadele için düzenlenen bir etkinlikte Bollywood yıldızı Shilpa Shetty’i sahnede öpmesi manşetlere yansımıştı.

Ancak olay, sadece magazinel boyutuyla değil aynı zamanda Hindistan’ın ahlakî ve hukukî değerleriyle de gündeme geldi.

Gere’in Shetty’i yanaklarından öpmesinden sonra bu eylemin Hint değerlerine aykırı olduğunu düşünen radikal Hindular protestolara başladı.

Ve hatta Rajasthan’daki bir kişi Shetty’nin öpücüğe itiraz etmeyerek müstehcen bir davranışta bulunduğunu iddia ederek özel bir şikayette bulundu.

Shetty’nin verdiği yanıtta, şikayetin ucuz tanıtım için yapıldığı kendisinin suçlanmak için hiçbir kanıt olmadığı söylendi.

Tepkilerin ardından Gere ise, öpüşmenin HIV’in bulaşmasında etkili olmadığını göstermeye çalıştığını iddia ederek bir özür yayınladı.

TAHLİYEYE İZİN VERİLDİ AMA…

Yargıtay’ın emriyle, dava Mumbai’ye nakledildi ve burada, şehirde açılan bir davayla birleştirildi. Ocak 2022’de sulh ceza mahkemesi, Shetty’nin kendisine yöneltilen suçlamanın asılsız olduğunu belirterek tahliye başvurusuna izin verdi.

Polisin yaptığı düzeltme başvurusunda, toplum içinde öpüşmenin suç ve öpüşmenin karşılıklı bir eylem olduğu belirtilerek Shetty’nin Gere’in öpücüğüne itiraz etmemesinin, yasadışı ihmal olduğu söylendi.

Shetty, avukatı aracılığıyla, sulh ceza mahkemesinin kararının doğru olduğunu ve müdahale gerektirmediğini belirterek buna karşı çıktı.

Ek oturumlarda yargıç SC Jadhav, neyin müstehcenlik oluşturduğuna dair çeşitli yargıları değerlendirdi. Shetty ayrıca müstehcen materyallerin yayınlanması ve iletilmesi suçlamasıyla Kadınların Uygunsuz Temsili (Yasak) Yasası ve Bilgi Teknolojisi Yasası ile suçlandı.

Ocak 2022’de Shetty’e yönelik müstehcenlik suçlamaları reddedildi. Suçlamalar asılsız bulundu. Ancak savcılık, sulh hakiminin sanıkları tahliye etmede hata yaptığını ve kararın yasaya aykırı, hukuka aykırı ve doğal adalet ilkesine aykırı olduğunu iddia ederek düzeltme başvurusunda bulundu.

15 YILIN SONUNDA KARAR GELDİ

10 Nisan Pazartesi günü, oturum yargıcı SC Jadhav, Gere’nin dilekçesini reddetti ve Shetty’i de tahliye etti.

Dava, Hindistan hukuk sisteminde 15 yılı aşkın bir süredir devam ediyordu. Mahkeme, Shetty’nin söz konusu eylemi paylaştığına veya yayınladığına dair polis tarafından hiçbir kanıt sunulmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.