RİNOPLASTİ İLE DÜZELTİLENBİLEN 8 BURUN KUSURU!

RİNOPLASTİ İLE DÜZELTİLENBİLEN 8 BURUN KUSURU!

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı, burun şekil ve 3 boyutlu biçimini değiştirmek için yapılan bir estetik cerrahi işlemdir. Estetik burun ameliyatları, burnun şeklini ve boyutunu dönüştürerek estetik görünümünü iyileştirmek veya işlevsel problemleri düzeltmek için planlanır.

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı, burun şekil ve 3 boyutlu biçimini değiştirmek için yapılan bir estetik cerrahi işlemdir. Estetik burun ameliyatları, burnun şeklini ve boyutunu dönüştürerek estetik görünümünü iyileştirmek veya işlevsel problemleri düzeltmek için planlanır. Rinoplasti ile düzeltilebilen burun kusurlarının bazıları şunlardır:

Burun kemerinin fazla olması, Kemerli Burun: Burun kemerindeki fazla kemik ve kıkırdak dokular tarafından oluşturulan kemer (çıkıntı), rinoplasti ile düzeltilebilir. Burun kemeri doğal seviyeye düşürülerek (reduction), daha düzgün bir burun sırt profili oluşturulabilir.

Burun ucu sorunları: Burun ucundaki asimetri, kabalık veya düzensizlikler, tip-plasti adı verilen uygulama ile düzeltilebilir. Tipplasti, burun ucu estetiğidir. Bu işlemlerde kemik yapıya dokunulmaz. Burun ucundaki şekil ve boyut değişiklikleri ile daha çekici ve uyumlu yani estetik bir görünüm sağlanabilir. Burun ucu kaldırma, sık gerçekleştirilen tip plasti uygulamaları arasındadır. Burun ucu kaldırma egzersizleri burun ucunda ödem adı verilen şişliklerin burun şekillenmesinde erken iyileşmesi için dikkatle ve hekim kontrolünde uygulanması gereken masaj uygulamalarıdır.

Burun deliklerinin büyüklüğü ve asimetrileri: Burun deliklerinin büyük veya asimetrik olması, bazı kişilerde rahatsızlık hissi yaratabilir. Rinoplasti ile burun delikleri küçültülüp asimetriler giderildiğinde, burunun genel yapısına daha uygun bir görünüm sağlanabilir. Bazen burun deliklerindeki asimetri nedeni kişinin yüz yapısındaki kemik gelişimi ile ilgilidir. Bu durumda delik asimetrileri kısmen düzelir.

Burun eğriliği ve asimetrileri: Burun eğriliği burun içindeki septum kıkırdağından ve/veya kemik dokulardan kaynaklanarak hem estetik hem de solunum problemleri yaratabilir. Septorinoplasti ameliyatları ile burun eğrilikleri (deviasyon) düzeltilerek daha iyi ve yeterli bir solunum sağlanabilir. Asimetrik Burun: Burun çatısı, burun ucu veya burun kanatlarındaki asimetri rinoplasti ile düzeltilir. Asimetrik burunun nedeni, genetik faktörler, travma veya doğal yaşlanma süreci olabilir.

Burun deliği darlığı: Bazı kişilerde burun delikleri çok dar olabilir ve bu nedenle solunum problemleri yaşayabilirler. Rinoplasti ile burun delikleri genişletilerek daha iyi bir solunum sağlanabilir. Bu sorun sıklıkla daha önceki ameliyatlardan sonra gözlenebilmektedir.

Burun boyutu: Bazı kişilerde burun boyutu diğer yüz özelliklerine göre büyük veya uzun olabilir. Rinoplasti ile burun boyutu kısaltılarak yüze daha uygun bir görünüm ve profil sağlanabilir.

Burun kanadındaki fazlalıklar ve burun kavsinin fazla olması: Bazı kişilerde burun sırt kavsi çok belirgin olabilir. Rinoplasti ile burun kıvrımı düzleştirilerek yüze daha doğal bir görünüm sağlanabilir. Burun kanadındaki fazlalıklar lokal anestezi ile düzeltilebilir.

Geniş Burun: Burun kanatları veya burun köprüsü geniş olan burunlardır. Rinoplasti ile burun kemikleri ile beraber kanatlardaki deri, yağ ve kıkırdak dokularının çıkarılarak veya düzeltilmesi ile burun görünümü daraltılabilir.

Ancak, her bir kişinin burun yapısı farklıdır ve hangi kusurların rinoplasti ile düzeltilebileceği doktor tarafından değerlendirilmelidir. Ayrıca, rinoplasti bir cerrahi işlem olduğundan öncesinde doktorla detaylı bir görüşme yapmak ve işlemin riskleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Daha ileri bilgiler için site içinde rinoplasti 101 bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.