Romantic Trio... CEMAL REŞİT REY SAHNESİNE GELİYOR...

Romantic Trio... CEMAL REŞİT REY SAHNESİNE GELİYOR...

Dünyaca ünlü sanatçıları sahnesinde ağırlayarak İstanbullularla buluşturan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu kez her biri alanında usta müzisyenlerden oluşan Romantic Trio’yu konuk edecek.

Dünyaca ünlü sanatçıları sahnesinde ağırlayarak İstanbullularla buluşturan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu kez her biri alanında usta müzisyenlerden oluşan Romantic Trio’yu konuk edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR); keman, korno ve piyanonun muhteşem üçlüsünü bir araya getiren özel bir konser programıyla İstanbullu sanatseverlerin karşısında olacak.

Kendi kuşağının en derin ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan keman virtüözü Boris Brovtsyn, İsviçreli ünlü korno sanatçısı ve şef Bruno Schneider ile birçok ödüle sahip Fransız piyanist Eric Le Sage’den oluşan Romantic Trio, 12 Mayıs Cuma günü CRR’ye geliyor. Bu kaçırılmayacak program, 20.00’de başlayacak. Konserde; L.v. Beethoven’ın “Horn Sonata” ile J. Brahms’ın “Violin Sonata No.3, Op.108” ve “Horn Trio, Op.40” adlı eserlerini seslendirecek olan topluluk, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Boris Brovtsyn

Dördüncü nesil bir müzisyen olan Boris Brovtsyn, büyükbabasının rehberliğinde keman çalmaya başladı. Lev Zeitlin ve Abram Yampolsky’nin öğrencisi olan sanatçı, Moskova Tchaikovsky Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Çalışmalarını David Takeno ile Guildhall Müzik ve Dram Okulu'nda tamamlayan Brovtsyn, 2010 yılından beri orada eğitim veriyor. Dünyanın her yerinde masterclasslar veren ve müziğiyle kendini tüm dünyaya kanıtlayan Boris Brovtsyn’ın repertuvarında 50 keman konçertosu ve yüzlerce oda müziği eseri bulunuyor.

Bruno Schneider

Bruno Schneider, korno çalmaya Robert Faller ile birlikte meşhur La Chaux-de-Fonds Müzik Konservatuvarı’nda başladı. 1979 yılında profesyonel yetkinliğini kazanıp diplomasını alan sanatçı, 15 yıl boyunca solo kornist olarak Zürih, Münih ve son olarak Cenevre’de ünlü Suisse Romande Orkestrası’nda çaldı. Schneider, Cenevre’de “Haute Ecole de Musique” (HEM)  ve Freiburg’da “The Musikhochschule” okullarında eğitmen olarak ders veriyor.

Eric Le Sage

Ünlü “Fransız Piyano Okulu”nun temsilcisi Eric Le Sage’nin piyano ile oda müziği olan tüm kayıtları sayısız ödüle layık görüldü. Financial Times, 20 yaşındayken Eric’i "Schumann piyano ekolü, büyük Fransız geleneğinin üstün yetenekli öğrencisi” olarak ilan etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.