Rubato... KÜLTÜREL MİRASIMIZ, TÜRKÜLERİMİZ ALBÜM OLDU!

Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden, dünyanın sayılı enstürmanistlerinden oluşan Rubato, 4. stüdyo albümleri "Rubato 4 / Miras"ı Bayhan Prodüksiyon yapımcılığında 12 Mart 2021 cuma günü tüm dijital mecralarda yayınladı.

Özer Arkun(çello/solo vokal), Göksun Çavdar(klarnet/bas klarnet/saksafon) ve Eralp Görgün(bas gitar) tarafından kurulan Rubato,

grup kariyerlerinin 8. yılında 10 yöreden 11 türküyü kendi yorumlarıyla müzik severler ile buluşturuyor. Doğu Anadolu'dan Balkanlar'a, 

Ege'den Azerbaycan'a uzanan geniş repertuardan seçilen 11 türkü, Rubato'nun müzikal çeşitliliği ile hazırlandı. 

"Rubato 4 / Miras" albümünün ön hazırlık ve stüdyo aşamaları 8 ay sürdü. Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü

de Rubato'nun üstlendiği albümde farklı yörelerin dokuları için misafir müzisyenler de yer aldı.  

Her Türkünün Yöresinde Klipler...

Müzikal ve Kültürel Miraslarımız, Türkülerimiz Rubato Yorumuyla Gündeme Geliyor.

Grup ilk video klip Diyarbakır yöresinden "Hangi Bağın Bağbanısan, Gülüsen" türküsü için Kemal Başbuğ yönetmenliğinde Diyarbakır'da kamera karşısına geçti. 

Şehrin sokaklarını gezen Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün, On Gözlü Köprü, Ulu Camii'de gerçekleşen çekimlerde yer alırken, 

erbaneciler ile Keçi Burcu'nda performans sergiledi. Drone görüntüleri ile de Diyarbakır'ın büyülü havası türkü ile birleştirildi. 

Albümdeki tüm türküleri yörelerinde kliplendirmeyi planlayan Rubato, kültürel miraslarımızı müziğiyle birlikte görsele de taşıyacak.

Rubato'nun 4. albümü "Rubato 4 / Miras", üç müzisyenin misyon haline getirdikleri ve müzikal miraslarımızı yorumlarıyla 2021'e taşıdıkları  bir proje olarak arşivlerde yerini alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.