Sabiha Alakuşu... TÜRKİYE'Yİ TEMSİLEN 'NİLÜFER HATUN' KOSTÜMÜ HAZIRLADI!

Sabiha Alakuşu... TÜRKİYE'Yİ TEMSİLEN 'NİLÜFER HATUN' KOSTÜMÜ HAZIRLADI!

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ‘’Miss Model Of The World’’ yani ‘’Dünya Mankenler Kraliçesi’’ yarışması bu yıl otuzikincisi pandemi nedeni ile Çin’de değil de Dubai’de 12 Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanıyor.

Organizasyonun Miss Model Of The World genel sekreteri ayrıca Türkiye başkanı Barbaros Yüksel üstlenirken, bu yıl seçilen model ise eski Fenerbahçe’li kadın baketbolcu Melisa Dicle Gökhan, Sabiha Alakuşu’nun  6 ayda hazırladığı Osmanlı İmparatorluğunun ikinci  Padişahı  Orhan Gazi’nin eşi olan Nilufer Hatun’nun kostümünü giyerek ülkemizi temsil edecek.

 Mesleki kariyerinde 35 yılı geride bırakan Alakuşu ’’Ürettiğim bu tasarımlar  dünyanın dört bir tarafında çeşitli ülkelerde modeller giyerek ülkemi ve bayrağımın temsili noktasında haklı gururu yaşıyorum.

Amacım sadece bu tasarımları yaparak ödüller almak değil, gelecek nesillere böyle bir moda anlayışının mirasını bırakmaktır’’ dedi.

12 Ocak 2022 gecesi Dubai’deki fuar alanında gerçekleşecek ‘’32. ‘’Miss Model Of The World’’ yani ‘’Dünya Mankenler Kraliçesi’’ yarışmasında ülkemizi Sabiha Moda ve Tasarım evinin tasarladığı ‘’Nilufer Hatun’’ kostümünü İstanbul’lu manken Melisa Dicle Gökhan giyerek geleneksel moda alanında ülkemizi temsil edecek.

Başarılı model Melisa Dicle Gökhan Özyeğin Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri 4.sınıf öğrencisi olan Melisa 7 sene Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımında profesyonel basketbol oynamıştır.

Aynı zamanda modellik yapan Melisa Dicle Gökhan podyumlarda yer almıştır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi de alan 24 yaşındaki başarılı eski kadın basketbolcu 13 Ocak 2022'de Dubai’de düzenlenecek mankenlik yarışmasında kraliçe olmak için katılacak.

1.85 cm boyunda olan Melisa Gökhan Dicle düzgün fiziği ve mükemmel İngilizcesi, İspanyolcası ve Fransızcası ile de dikkat çekiyor.

Her bir kostümün  ayrı ayrı hikayesi olduğunu belirten Sabiha Alakuşu ‘’O dönemlerde giyilen kıyafet ve kostümler kendi dönemlerinin karakteristik özelliklerini de aslında anlatıyor.

Sabiha Moda ve Tasarım Evi olarak biz üretilen her kostümün özünden sapmayarak günümüz teknolojisi ile modernize ediyoruz.

Bizi bu organizasyonu davet eden Barbaros Yüksel beye ve ekibine teşekkür eder kostümü giyecek Melisa kızımızı da başarılar dilerim.’’ dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.