Safiye Soyman - Faik Öztürk... ŞOKE EDEN İDDİALARA AÇIKLAMA GELDİ!

Safiye Soyman - Faik Öztürk... ŞOKE EDEN İDDİALARA AÇIKLAMA GELDİ!

Safiye Soyman ve Faik Öztürk dolandırıcılıktan yargılanıyor. Gelen son dakika haberlerine göre ilk duruşmada ünlü çift hakkında şoke eden iddialar gündeme geldi. Müştekilerden biri "Kendileri tanınmış kişiler olduğu için itimat ettik" dedi.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk çifti, 2016 yılında Bilecik’in Bozüyük ilçesinde kurdukları SF Müzik Yapım Gıda Turizm İnş. Tic. Ltd. şirketi üzerinden çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edildi.

Şirket için yaklaşık 100 bin TL değerinde ürün tedariki için anlaşan Eskişehir’de bir üretim tesisi sahibi vatandaşın şikâyeti üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı.

3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin gün adli para cezası istenen Safiye Soyman ve Faik Öztürk çiftinin yargılandığı davada ilk celse görüldü.

Faik Öztürk’ün kendisine ait şirketten yaklaşık 100 bin TL değerinde ürün sipariş ettiğini söyleyen müşteki, 'Kendileri tanınmış kişiler olduğu için itimat ettik.

Az miktarda kısmi ödeme yaptılar, ancak başka ödeme yapmadılar' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Safiye Soyman ve Faik Öztürk’ün savunmalarının alınması ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 31 Mayıs’a erteledi.

İDDİANAMEDEN: PEK ÇOK KİŞİYİ DOLANDIRDIKLARI...

İddianamede sanıklar Safiye Soyman, Faik Öztürk ve Berrin Canbolat hakkında ‘nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezası istendi. Ayrıca cumhuriyet savcısı, suçun ‘zincirleme’ unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle 3 sanık için de verilecek cezanın dörtte birinden, dörtte üçüne kadar artırılması talep etti.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin tesisin gerçek sahibi Mehmet Faik Öztürk ve Safiye Soyman, diğer şüpheli Berrin Canbolat ismine şirketi kurduklarını savunmuş iseler de iş yeri çalışanı ve tüm tanık beyanlarından, pek çok kişiyi bu şekilde dolandırdıkları anlaşılmakla, şüphelilerin atılı suçlardan yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.”

Bu haberler üzerine Safiye Soyman - Faik Öztürk çiftinin avukatından bir açıklama geldi.

İşte o açıklama
CEVAP  VE DÜZELTME  METNİ 

https://t24.com.tr/haber-https://sputnikesnews.com-https://istiklal.com.tr- https://sozcu.com.tr-https://www.egehaber.com-https//hurriyet.com. ve bu mahiyette internet kanalları ile İHA-DHA-AHA-İHLAS haber ajanslarında ve  bir kısım haber kanallarında 20.01.2022 tarihinde müvekkillerim SAFİYE SOYMAN ve MEHMET FAİK ÖZTÜRK  hakkında " Safiye Soyman ve Faik Öztürk 'e dolandırıcılık suçlaması, ünlü çiftin hapsi isteniyor " başlığı altında yazılan haberler  gerçek dışı , haksız, hukuka ve gazetecilik meslek ilkelerine aykırı bilgi ve yorumları içermektedir.

Haber içeriğinde, sanki müvekkiller hakkında yargılama tamamlanmış, haklarında  asılsız iddia ve ithamlar kesinleşmiş gibi bir dille kamuoyuna bilgi sunulmuştur.

Ancak, haberde adı geçen kişi ve firmalar ile müvekkillerin hiçbir ilişkisi yoktur.

Müvekkiller, ticari ilişkinin gerçek tarafı  olan firmaya  ait bir işletmenin reklam ve tanıtımı için  ücret karşılığı " REKLAM SÖZLEŞMESİ " yapmış ve  bu sözleşme gereği sadece reklam faaliyetlerinde bulunmuşlardır. 

Müvekkillerin tek ilişkisi bu mahiyette olup, ilgili firmanın kurucusu, ortağı ve yetkilisi değillerdir.

Ticaret Sicil kayıtları aleni olup, soruşturma aşamasında bu kayıtlar kasten şikayetçi tarafından gizlenerek, iftira sureti ile şikayette bulunulmuştur.

Soruşturma aşamasında Savcılık tarafından müvekkiller hakkında KYOK kararı verilmesine rağmen, sicil kayıtları araştırılmadığı bahisle karar kaldırmıştır.

Düzenlenen iddianame bu karara uyulmadan ve sicil kayıtları araştırılmaksızın soyut iddialar ile dava açılarak müvekkillerin onur, itibar, şeref ve saygınlıkları zedelenmiş, Lekelenmeme hakları ihlal edilmiştir.

Yargılamanın ilk duruşmasındaki gelişmelerin ve dosya kapsamının tamamının ,basına yine aynı amaçla müşteki, müşteki  vekilleri ve ona yardım eden kişilerce aynı amaçla servis edildiği anlaşılmaktadır.

Bu kişilerin ve eylemlerine iştirak edenlerin tamamı hakkında asılsız iddia-itham ve eylemleri nedeni ile her türlü idari, hukuki cezai  şikayet yoluna başvurulacaktır.

Cezai müesseseleri aracı kılarak, müvekkillerin  şöhret ve itibarları üzerinden baskı ve şantaj yoluyla alacak tahsil edilmek istenmektedir.

Yapılan haksız ve kötü niyetli şikayetin tüm ayrıntıları ile basına servis edilmesi de aynı amacı taşımaktadır.

Haberde yer alan iddialar; yanlış, haksız, art niyetli hukuka ve özellikle "Masumiyet Karinesine" aykırı ,müvekkillerin  şeref ve haysiyetlerini zedeleyici ve kişilik haklarına açıkça saldırı mahiyetinde olup bu yanlışın düzeltilmesi gereği doğmuştur.

5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki Kanun'un " 9. Maddesi içerik nedeniyle hakları ihlal olan kişilerin sahip olduğu hakları ve bulunabileceği talepleri düzenlemiştir.

Söz konusu kanuni düzenleme uyarınca , halen yayınlamakta olduğunuz https://t24.com.tr/haber-https://sputnikesnews.com-https://istiklal.com.tr-https://sozcu.com.tr-https://www.egehaber.com-https//hurriyet.com. ve bu mahiyette internet kanalları ile İHA-DHA-AHA-İHLAS haber ajanslarında ve  bir kısım haber kanallarında uzantılı bu haberlerin müvekkillerin toplumsal itibarının zedelenmesine yol açtığı ortada olup, iş bu talebin  gönderildiği tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde;

a-İlgili haberin yer aldığı web sayfalarındaki muhtevanın ivedi olarak yayından çıkarılmasını,

b-Müvekkillerin şeref, onur ve itibarlarının iadesi için söz konusu web sayfalarına ait ana sayfa üzerinden iş bu yazımızın aynen yayınlanarak , kamuoyuna duyurulmasının sağlanmasını ve yayınlanacak yazının sitenizde  en az 7 gün kalmasını,

c-Aksi taktirde muhtevanın yayından çıkarılmasını ve tarafımızca hazırlanan bu cevap ve Düzeltme metninin 1 hafta süre ile internet ortamında yayınlanmasına karar verilmesi için yasal yollara başvurulacağı gibi, TCK'nun ilgili ceza hükümleri gereğince ve hukuk mahkemesi nezdinde tüm dava ve talep haklarımızın kullanılacağı ihtar ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.20.01.2022 

Mehmet Faik Öztürk ve Safiye Soyman 

Vekili Av. H. AYSUN ARIK

Kaynak:mynet.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.