SAĞLIĞINIZ İÇİN HANGİ BESİNLERE DUR DİYİN!...

SAĞLIĞINIZ İÇİN HANGİ BESİNLERE DUR DİYİN!...

Bir kadın olarak fedakârlık yapmak zorunda kaldığınız şeyler hakkında düşündünüz mü hiç?

Bir kadın olarak fedakârlık yapmak zorunda kaldığınız şeyler hakkında düşündünüz mü hiç?

Büyük ihtimalle birçoğunuzun aklından, çocuklarını büyütmek için kariyerlerine ara veren ya da vazgeçen kadınlar geçiyor. Peki ya sağlıklı yaşamak uğruna vazgeçmek zorunda kaldığımız yiyecekler?

İşte size bir kaç örnek...

Şeker yerine meyve

Hemen hemen hepimiz yemek aralarında, şeker içeren çikolata, bisküvi ya da kurabiye gibi işlem görmüş besinler yerine, meyve yemenin sağlığımız açısından çok daha faydalı olduğunun farkındayız. Kurabiye ve tatlıları alışkanlık haline getirmenin bel ölçümüze olduğu kadar, kalp sağlığımıza da zararı var. Bu nedenle lezzetli tatlılardan vazgeçip, bol antioksidan içeren meyvelere ağırlık vermek zorundayız.

Cheesecake yerine siyah çikolata

Akşam yemeğinden sonra, şöyle güzel bir puding ya da cheesecake yemenin tadına doyum olmaz. Fakat bir dilim cheesecake'in ortalama 500 kalori içerdiğini göz önünde bulunduracak olursak, onun yerine birkaç parça antioksidan içeren, kaliteli siyah çikolata yemek çok daha akıllıca.

Şaraptan vazgeçin

Pek çoğumuz iş sonrası şöyle rahatlayıp, bir iki kadeh şarap içmekten büyük zevk alıyordur. Yalnız bunu alışkanlık haline getirmeyin. Oturup şarap içtiğiniz günleri hafta da bir ya da iki ile sınırlayın. Emin olun daha fazla enerjiniz olacak, cildiniz güzelleşecek ve kilo vereceksiniz. Bu durumda şaraptan vazgeçmek çok da büyük bir fedakârlık sayılmaz.

Daha fazla balık yiyin

Belki balıktan çok fazla hoşlanmıyorsunuz ama balık en iyi diyet yiyeceklerinden biri olarak gösteriliyor. Kalori ve yağ oranı düşük, ayrıca bol miktarda omega 3 içeriyor. Bu nedenle haftada en az iki kere balık yemeniz öneriliyor.

Kırmızı eti azaltın

Kırmızı et demir ve B12 vitamini açısından zengin olmakla beraber, kolon kanseri açısından bir risk faktörü. Bu nedenle, kırmızı et tüketiminizi gözden geçirmeniz yerinde olur. Sağlıklı bir beslenme için, kırmızı eti haftada bir en fazla iki kere yemeniz ya da porsiyonlarınızı küçültmeniz öneriliyor.

Mutlaka kahvaltı edin

Pek çoğumuz sabah telaşı içerisinde kahvaltıyı atlayabiliyoruz. Kahvaltı yerine genelde tercih ettiğimiz, bol şekerli ve sütlü bir kahve ya da yolumuzun üzerindeki pastaneden bir poğaça gibi lezzetli ama boş kalorili besinler oluyor. Evden çıkmadan mutlaka kahvaltı etmeye özen gösterin. Haşlanmış bir yumurtayı, tam buğday ekmeğinin arasına koyup yemek bile çok daha sağlıklı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.