Sakis Tanimanidis... SURVİVOR SUNUCUSUNDAN ATATÜRK'E AĞIR HAKARET!

Sakis Tanimanidis... SURVİVOR SUNUCUSUNDAN ATATÜRK'E AĞIR HAKARET!

TV8'deki Survivor Türkiye Yunanistan yarışmasını Acun Ilıcalı ile birlikte birlikte sunan Sakis Tanimanidis, 19 Mayıs paylaşımı ile Atatürk’e “soykırımcı” hakaretinde bulundu.

TV8'de yayınlanan Survivor yarışması, bu sene Türk ve Yunan yarışmacıları zorlu bir rekabete sürüklüyor.

Türk'leri Acun Ilıcalı, Yunan'ları ise Sakis Tanimanidis temsil ediyor. Ancak yarışma ile birlikte adını tüm Türkiye'de duyurmayı başaran Sakis Tanimanidis, yaptığı son paylaşımla büyük tepki çekti.

Yunan sunucu Sakis Tanimanidis, sosyal medya hesabından yaptığı 19 Mayıs paylaşımı ile Mustafa Kemal Atatürk’e “soykırımcı” hakaretinde bulundu. 
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs’ın 100’üncü yıldönümünde Instagram hesabından paylaşımda bulunan Sakis, paylaşımında şu ifadelerde yer verdi:
 
"Gururlu bir Pontuslu olarak ben, 100 yıl önce Pontus soykırımında insafsızca yok edilen 353 bin kişiyi saygıyla anıyorum. 
 
Büyükbabam Panayiotis Tanimandides'in bir Pontus köyü olan İmera'daki evini ziyaret ettim.
 
"Ziyaretimde bu günün (soykırımı kastediyor) ne anlama geldiğini yanlızca biz Pontus kökenli Yunanlılar değil, bütün dünya için ne anlama geldiğini biraz daha anlama şansına sahip oldum.''
 
Soykırımların tekrarlanmasını kolaylaştırıyoruz
 
"Ve bütün insanlık için söylüyorum, biz savaşlara, suçlara, cinayetlere ve soykırımlara sessiz kaldığımız sürece bunların gelecekte dünyadaki diğer insanlar adına tekrarlanmasını kolaylaştırıyoruz''
 
Survivor'ın Yunanistan kökenli sunucusu Sakis Tanimanidis’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptığı paylaşımın sonuna da Yunanca “Unutmuyorum”etiketini yazdı.
Türk takipçilerinden büyük tepki
 
Bu paylaşım sonrası ülkesindeki sevenleri tarafından beğeni yağmuruna tutulan Sakis Tanimanidis, Türk takipçilerinden de adeta linç yedi.
 
Acun Ilıcalı yollarını mı ayıracak?
 
Bu paylaşım sonrası Acun Ilıcalı'nın vereceği tepki merak konusu olurken, Sakis ile yollarını ayırması ve yerine başka bir sunucu ile devam edilmesi tahmin ediliyor.

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.