Salim Dündar? DEMEK Kİ ORHAN GENCEBAY PARASIZ KALDI !

Salim Dündar? DEMEK Kİ ORHAN GENCEBAY PARASIZ KALDI !

Türk Pop Müziği'nin duayen yorumcusu Salim Dündar RS FM'de "Michael Kuyucu ile Müziğin Kilometre Taşlarına" konuk oldu. Ve çarpıcı açıklamalarda bulundu?

Salim Dündar müzik kariyerinin hikayesini anlattığı programda 1984 yılında müziğe ara verdikten sonra 26 yıl boyunca hiçbir albümde şarkı seslendirmediğini ve müziğe küstüğünü açıkladı.Salim Dündar Orhan Gencebay'a da ağır bir sitemde bulundu.

Demek ki Orhan Gencebay Parasız Kaldı !

Salim Dündar , Michael Kuyucu'ya Orhan Gencebay'ın da ortakları arasında olduğu İstanbul Plak'ın sanatçısı olduğu dönemde "Hatasız Kul Olmaz" adlı şarkıyı seslendirmek istediğini ama Orhan Gencebay'ın bestesini kendisine vermediğini de açıkladı.

Salim Dündar " O dönem şarkıyı istedim ama bana vermedi, şimdi herhalde parasız kaldı ki şarkılarını herkesin seslendirmesine izin verdi" diyerek Orhan Gencebay'ı eleştirdi.

İçimdeki Sesi Dinledim Müziği bıraktım

Salim Dündar, zirvedeyken müziği bırakmasına kimsenin anlam veremediğini ama kendisini 1980 sonrası Türkiye'sinde yaşanan sosyo ? ekonomik düzenin değişikliğinden rahatsız olduğunu söyledi. Salim Dündar " O dönemler gazinolar kapandı , arkasından kulüpler kapandı...Şarkı söyleyecek bir iki mekan kaldı.Tavernalar çıkmıştı, insanlar sarhoş olup bizi dinlemeye geliyordu. İşin tadı kaçmıştı. Bir gün Ankara'da Muazzez Ersoy ile beraber Yeni Süreyya Gazinosunda sahne alıyordum, matine bittiğinde dışarı çıktım. İçimden bir ses bana "artık bırak" dedi. Bende plansız , programsız bu içimden gelen sese uydum ve o gün müziği bırakma kararı aldım" dedi.

Salim Dündar müziği bıraktıktan sonra bol bol spor yaptığını ve kendisini Atletizme adadığını söyledi. Bu süreçte Balkan Şampiyonu olduğunu söyleyen Dündar, müzikten kopmaya karar verdiği günler için "ben sokaktaki vatandaş olacağım" dediğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.