Sanat Cafe... 'BOL ŞANS' FİLMİNİN OYUNCULARINI KONUK ETTİ!

Sanat Cafe... 'BOL ŞANS' FİLMİNİN OYUNCULARINI KONUK ETTİ!

Sanat Cafe’nin bu haftaki konukları 19 Ağustos’ta vizyona girecek senaryosu ve yönetmenliği Gökhan Yılmaz’a ait, ‘Bol Şans’ Filminin oyuncuları oldu.

“BOL ŞANS” FİLMİ OYUNCULARINDAN

SANAT CAFE’YE ÖZEL AÇIKLAMALAR!

 

Radyo dünyasında oyuncu, yazar, müzisyen ve yönetmenlerle sohbetleri ve haberleriyle kültür ve Sanat gündeminin nabzını tutan Dilek Dallıağ ve Haluk Kesim’in sunduğu Sanat Cafe, Alem FM’de her hafta doyumsuz konuklarıyla buluşmaya devam ediyor.

Sanat Cafe’nin bu haftaki konukları 19 Ağustos’ta vizyona girecek senaryosu ve yönetmenliği Gökhan Yılmaz’a ait, çekimleri Pehlivanköy’de tamamlanan ‘Bol Şans’ Filminin oyuncuları Burçin Abdullah, Emir Benderlioğlu ile birlikte telefon bağlantısı ile canlı yayın sohbete katılan Sarp Bozkurt ve Selim Gülgören oldu… 

Ve filmin başrol oyuncuları katıldıkları sohbetle hem film hem de kendilerine dair olan tüm soruları Sanat Cafe’de yanıtladılar…

BURÇİN ABDULLAH: AMERİKA YERİNE TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İSTEDİM

11 ile 16 yaş arası Üvey Baba’da üstlendiği  ‘Lamia’ karakteri ile ünlenen ve ardından üniversite İngilizce İktisat okuyarak master için ailesinin yanına Amerika’ya giden ve sonrasında Türkiye’ye gelerek “Hatasız Kul Olmaz, Şimdi Onlar Düşünsün, Burası Osmanlı 1711- Sır Kanunu, Selam, Zengin Kız Fakir oğlan, ‘Ankara Yazı-Veda Mektubu…” 

Gibi projelerde rol alan anlatan Burçin Abdullah, Sanat Cafe’de kendisine ‘Amerikan Rüyasına devam etmek yerine Türkiye’de oyunculuğa devam etmek mi istedin?

Sorusuna yanıt verdi… Ve “Amerika’da ekonomi master’ımı tamamladım. Ailemle 2 yılımı dolu dolu geçirdim.  Orada yaşamak istemediğime karar verdim. Ve bulunmak istediğim yer Türkiye idi. Onlar da bu kararıma saygı duydular.

Alanımla ilgili bankacılık deneyimim oldu ama çok sevmedim, oyunculuğa geri döndüm.  Ve çocuk yaşta ailem tarafından yönlendirildiğim oyunculuk mesleğinde ne kadar doğru karar verdiğimi anladım.

Oyunculuk ile ilgili workshoplar ve Kadir Has Üniversitesinde ‘ileri oyunculuk teknikleri’ dersleri alıyorum. Oyunculuk yapmaktan dolayı çok mutluyum.’ dedi.

“ALLAH İKİ KİŞİ ARASINA DÜŞÜRMESİN”

Filmde Buse karakterini üstlenen Burçin Abdullah, filmdeki rolüyle ilgili; “Buse Almanya’da yaşıyor. Ve köye tatile ananesinin yanına geliyor..

Aslında elinde fotoğraf makinesiyle gezip, fotoğraf çekip tatil yapmak istiyor ama Ve orada hayatının aşkıyla karşılaşıyor…

Hayat ona farklı şeyler sunuyor.  Oradan ayrılmak istemiyor.  Sıcak bir hikâye, umarım izleyenler inşallah yüzünde mutlu bir tebessümle ayrılır…’ açıklamasını yaptı.

Filmde Selim Gülgören ve Emir Benderlioğlu’nun oynadığı karakterlerini karşı karşıya getiren bir karakteri canlandıran Burçin Abdullah,  ‘ Filmdeki gibi gerçek hayatta iki kişilik bir aşk arasında kalsa, seçiminin kendisini seven mi, yoksa sevdiği mi?’ olacağı sorusu gelince, güzel oyuncu;  ‘Allah düşürmesin öyle bir şeye. 

Başka da bir şey demiyorum. Aslında filmde kızın seçimi belli. Tabii yine de öyle bir şey olsa sevdiğin kişinin peşinden gidersin. Böyle bir şey gerçek hayatta olmayacak bir şey zaten.’ dedi.

EMİR BENDERLİOĞLU: “ KENDİME HALA OYUNCU DEMİYORUM!”

Güzel sanatlar Heykel ve Grafik tasarımı mezunu olan ve uzun zaman sektörüyle ilgili de çalıştığını  belirten Emir Benderlioğlu, sinemaya olan aşkına, Panzehir, Dağ, Büşra filmlerini çeken Alper Çağlar ile kısa filmlerde oynayarak başlangıç hikâyesini, Alem FM, Sanat Cafe dinleyenlerine anlattı. 

Yer Gök Aşk, Galip Derviş, Osmanlı Tokadı, Kavak Yelleri, Ayrılık, Keskin Bıçak, Deli Dumrul, Âdem’in Trenleri ve en son Evli ve Öfkeli gibi dizi ve sinema projelerinde yer alan Benderlioğlu; 

15 yıldır sektörün içindeyim. Ben kendimi hala oyunculuk yapmaya çalışan bir kişi olarak görüyorum. Oyuncu olarak da görmüyorum.

Üretim sürecinin tesiri olan sanat ve zanaatta ve insanın kendine ‘Oldum’ demesi aslında kendisine çok büyük hakaret. İnsanın tekâmülü bitmiyor.

İnsan elma ya da armut değil ki ‘Oldum’ desin. Oyunculuk benim için bir yolculuk. Her an yeni bir şey öğreniyorum. Ben yeni, farklı ve fantastik rolleri çok seviyorum. Kendimi zorlayan rollerin, iyi senaryoların peşindeyim.  “ açıklamasını yaptı.

Filmdeki karakteri ile ilgili konuşan Benderlioğlu Sanat Cafe’ye, “Bol Şans ileri dönük iyi bir bir temenni ya da başka bir ifade olabilir.

Karakterim Ümit için ise başka insanlar için ‘hadi bakalım bol şans!’ diye aşağıladığı, ama kendi küçük, yıkılmaz, her koşulda şanslı bulduğu dünyasında kendine söylediği bir şey olsa gerek.

Bazı insanlar hayatın sistematiklerini kırmaya çalışıyorlar. Bu da kibirle, egoyla oluyor. Ama zamanla böyle olmadığını görüyorlar.

Bizim filmin içerisinde böyle bir hikâye var.  Ve filmimiz küçük yerlerden, mahallelerden çıkan büyük hikâyelerden oluşuyor. Ve ben bu hikâyeleri çok seviyorum. “ dedi.

SARP BOZKURT: “YETERİ KADAR YETENEKLİ OLMASAM KOMEDİ DÜKKÂNINDA KALAMAZDIM”

 ‘Bol Şans’ filminde ‘Bozli’ adında ilginç bir karakterle seyircinin karşısına çıkacak olan ve seyircinin onu kuzeni Tolga Çevik’le yer aldığı ‘Komedi Dükkânı’nda tanıdığı Sarp Bozkurt, Sanat Cafe dinleyicilerine canlı yayın telefonla bağlanarak, Dilek Dallıağ ve Haluk Kesim’in sorularını yanıtladı…

“TOLGA AĞABEYİ TANIMASAM TORPİLLİ OLDUĞUMU BELKİ DÜŞÜNEBİLİRDİM”

Dinosaur , Cats and Dogs gibi animasyon ve çizgi film, Harry Potter Serisinin İlk filmlerinde seslendirme yapan, ayrıca Aşk-ı Memnu, Lüküs Hayat, Windsor’un Şen Kadınları, Rumuz Goncagül, Oyunlarla Yaşayanlar” Tiyatrolarında rol alan Sarp Bozkurt;  ‘Bol Şans’ filminde ‘Bozli’ karakteriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanırken, Sanat Cafe’de televizyonun sevilen Programı ‘Komedi Dükkanında’  kuzeni Tolga Çevik’le ilgili gelen “Tolga Çevik’in televizyonda sana torpili oldu mu?” Sorusuna;

Tolga ağabeyi tanımıyor olsam belki torpilli olduğumu düşünebilirdim. Ama beni 3 yıl tiyatronun her alanında ‘güzel ve iyi anlamda söylüyorum’ tabiri caizse süründürüp, ‘dersini al, hak et, çalış, öyle bir yerlere gel…’ diye düşünen biri.

Hak ettiğinden fazlasını vermeyen bir insan… Ben de hak ettiğim kadarını aldım. Ben onun kuzeni olmasam Komedi Dükkânı’nda yer alabilir miydim? Bilmiyorum. Ama şunu biliyorum, yeteri kadar yetenekli olmasam orada kalamazdım. ’ dedi.

SELİM GÜLGÖREN’İN SANAT CAFE’YE ÜZGÜN BAĞLANTISI

Sanat Cafe’ye konuk olan ancak özel bir bayii organizasyonu nedeniyle konser organizasyonuna katılan şarkıcı ve ‘Bol Şans’ filminin başrol oyuncularından Selim Gülgören, canlı yayın telefon bağlantısıyla katıldı.

Telefonda üzgün bir şekilde Sanat Cafe’ye açıklamalar yapan Gülgören şunları söyledi; “Şu an moralim çok bozuk. Birazcık ağlamaklıyım.

Çok özel bir markanın bayii toplantısı var. Yağmurdan dolayı sahneyi bir içeri, bir dışarı taşıdık. Şimdi de bir haber aldık, Genel müdür, üst düzey yöneticiler ve sevdiğim insanlar bir trafik kazası geçirmişler.

Biraz önce olmuş ve hepimiz şoke içindeyiz. Çok özür dilerim, böyle bağlanmak istemezdim. Zor bir gün oldu ve üzgün bir durumdayım, kuliste sizinle paylaşıyorum. Çok güzel bir film oldu, inşallah başka zaman bir arada oluruz.’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.