SANATÇILARDAN KIRKLARELİ ÇIKARMASI!

SANATÇILARDAN KIRKLARELİ ÇIKARMASI!

Pop müziğin sevilen ismi Leman Sam, önceki akşam Kırklareli'de Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda bir konser verdi. Kırklareli Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte sahne alan Sam'ı, sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Sanat Şehri, Sanatçıların Şehri Kırklareli...

Pop müziğin sevilen ismi Leman Sam, önceki akşam Kırklareli'de Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda bir konser verdi. Kırklareli Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte sahne alan Sam'ı; Altan Gördüm, Yosi Mizrahi, Zeynep Gülmez, Koray Ergun, Ümit Yesin ve Ahmet Çevik'in de aralarında yer aldığı sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Gecede Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ni kültür ve sanat şehri yapacağını belirtti.

Kırklareli'ne ilk kez geldiğini belirten Leman Sam "Müthiş bir ortam. Bu, ilk bahar konserim. Herkese çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar sanatçı dostlarım da buraya çıkarma yaptı, beni yalnız bırakmadılar" diye konuştu.

Tek tek sahneye çıkan sanatçılar duygularını dile getirdiler;

Altan Gördüm; “aslında biz daha kalabalık bir sanatçı grubu arkadaşlarla gelecektik. Nedense herkesin bugün bu saatte çekimi çıktı.

Sanatçı siyasetle uğraşmaz diyorlar. Biz siyasetle uğraşmıyoruz. Vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Nazım Hikmet'in şu sözleriyle bitirmek istiyorum.

Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim, akarsuyun, meyve çağında ağacın, serpilip gelişen hayatın düşmanı. Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına. Çürüyen diş, dökülen et bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler. Ve elbette ki, sevgilim, elbet, dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet...”

Yosi Mizrahi; “Kırklareli'ne üçüncü gelişim müthiş bir şehir. Çok şanslısınız çok hayırlı işler yapan bir belediye başkanınız var. Kendisini sosyal medyadan da takip ediyorum. Yaptıklarına hayran kalmamak mümkün değil.”

Zeynep Gülmez; “Küçükken okula her gittiğimde Atatürk'e söz veriyordum. Açtığın yolda gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürüyeceğime dair.”

Koray Ergun; “Size Ankara'dan, Ankara Ekin Tiyatrosu emekçilerinden hayırlı selamlar getirdim" dedikten sonra Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na dönerek; "Kesimoğlu Hayır'ı sizden öğrenecek değiliz.” dedi.

Ümit Yesin; “Bu geceki buluşmamız 17 Nisan sabahında Cumhuriyetimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun.”

Kırklareli, Trakya’nın kültür-sanat merkezi olacak

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sanatın gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlayan birçok projeye imza attıklarını belirterek "Kırklareli’ni Trakya’nın kültür merkezi yapacağız.

Bu akşam da birçok sanatçı dostumuzu burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli sanatçımız Leman Sam da bize unutamayacağımız anlar yaşattı. Ama alkışın en büyüğünü, teşekkürün en büyüğünü bu alanı dolduran siz Kırklareli halkı hak ediyor.

Eğer siz bu akşam burada olmasaydınız verdiğimiz bu emekler öksüz kalacaktı. Hepinize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kesimoğlu, dünyamızın ve ülkemizin her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek ‘’Burası Kırklareli. Bağımsızlık diye, cumhuriyet diye demokrasi diye yola çıkanların yeri. Biz gerçek yurtseverleriz.

Biz hayır diyerek gericiliğe, bağnazlığa, şeriata karşı durarak tarih yazan yurtseverlerin evlatlarıyız. Bizim boyumuz kadar yüreğimiz var. O yürekte cumhuriyet meşalesi var, demokrasi var, hukuk var, hukuk mücadelesi var ve o yürekte Mustafa Kemal sevdası var.” diye sözlerini noktaladı.   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.