Savaşçı'dan Atatürk'e Saygı Duruşu!

Savaşçı'dan Atatürk'e Saygı Duruşu!

“Savaşçı”, dün akşam FOX’ta yayınlanan bölümüyle ekran karşısındakilere duygusal anlar yaşattı.

Atatürk’ün ölümünün 81. yıldönümünde Anıtkabir’e çıkan Kılıç Timi ve Turan Timi tören üniformalarıyla mozolenin önünde saygı duruşunda bulundular. Özel izinlerle yapılan çekimde Türki Cumhuriyetlerden ve Kıbrıs’tan getirilen topraklar mozoleye bırakıldı.

Atatürk’ün yörüklerle ilgili sözü, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözüne ithafen Toroslardan getirilen toprak da mozoleye bırakıldı.

“Savaşçı”da Yörük kadını Akkız’ı canlandıran Zerrin Sümer, yörük kıyafetleriyle geldiği Ata’nın huzurunda “Toroslarda yörüklerin bacası hâlâ tütüyor Paşam. Sen rahat uyu.” derken, gözlerinden yaşlar süzüldü.

Aşık Veysel’in televizyonlarda ilk kez yayınlanan “Atatürk’e Ağıt” türküsü eşliğinde ekrana gelen görüntüler, izleyicilere unutulmaz duygular yaşattı.

“Savaşçı” dün akşam yayınlanan bölümle, total hedef kitlede 7,20 reyting ve 18,39 share, ABC1 hedef kitlede 5,88 reyting ve 13,86 share, AB hedef kitlede ise 4,78 reyting ve 12,51 share alarak Pazar gününün en çok izlenen dizisi olmayı da başardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.