Sayra Orkan... USTA SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ!..

Sayra Orkan... USTA SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ!..

TRT radyo ve televizyon sunucusu, sahne sanatçısı, unutulmaz sinema yıldızı Senih Orkan’ın kardeşi Sayra Orkan, İzmir’de bir süredir tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.

Sayra Orkan, 1939 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1932 yılında dünyaya gelen ağabeyi Senih Orkan, sinemayı seçti ve yıllarca ‘Yeşilçam’ın Kötü Adamı’ olarak anıldı.

Senih Orkan’ı 1 Mart 2008’de 76 yaşında kaybettik. Sayra Okran, Türk Sanat Müziği çalışmalarına on yaşında başladı. 1956 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak ‘Solist Sanatçı’ olarak radyoya girdi. Ancak onu sunucu yaptılar. Refik Fersan ve Fahire Fersan’dan müzik dersleri aldı. Araya askerlik girince müzikten koptu.

1961 yılında bir reklam ajansı kurdu. Reklamcılık, sunuculuk, gazetecilik, otelcilik yaptı. 1968’de şarkıcı olarak sahnelere döndü. 1969’da Zekai Apaydın Orkestrası eşliğinde ‘aranjman’ şarkılar söyledi. 1975 yılında sunuculuk ve müzik çalışmalarına ara verdi.

Ayrılığa beş yıl dayanabildikten sonra 1980 yılında müzik çalışmalarına yeniden başladı.

Sayra Orkan, Ekim 2018’den bu yana geçirdiği bağırsak kanaması nedeniyle İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Usta sanatçı 13 Kasım 2018 sabah saatlerinde 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

45’lik Plâkları

Ne Gözlerin Yeşili/ Kara Gözlüm Efkârlanma (Efes Plâk)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.