Sefa Ulaştır... MÜZİK DÜNYASININ ACI KAYBI!

Sefa Ulaştır... MÜZİK DÜNYASININ ACI KAYBI!

Bu yıl 52'nci sanat yılını kutlayan Türk rock müziğinin en büyük grup ve solistleri ile çalışmış efsane davulcu Sefa Ulaştır hayatını kaybetti.

Türk rock müziğin en büyük grup ve solistleri ile çalışmış efsane davulcu Sefa Ulaştır yaşamını yitirdi. Haberi Twitter'dan duyuran Kurtalan Eskpres grubu, "Bagetlerin efendisi yaşam denilen uykudan uyandı. Mekanın cennet olsun büyük yürekli yol arkadaşımız. Can dostumuz. Seni çok özleyeceğiz" notunu düştü.

UZUN YILLAR CEM KARACA VE ERKİN KORAY İLE ÇALIŞTI

Kurtalan Ekspres grubunun davulcusudur. Kendisi uzun yıllar Cem Karaca ve Erkin Koray'la çalışmıştır. Müziğe 12 yaşında Beybonlar grubuyla başladı.

1975 yılında da Barış Manço & Kurtalan Ekspres'in Tarsus konserinde çaldı.Daha sonra Cem Karaca & Dervişan'a katıldı.Cem Karaca öldükten sonra tekrar birleşen Dervişan'ın yeni jenerasyonunda da davul çaldı.

1977'nin son aylarında Dervişan, bateristi Sefa Ulaştır'ın eşi Yeşim'in albümü "Doğuş"u kaydetti. İki Taner Öngür bestesi dışında tüm besteler Sefa Ulaştır'a aitti. Yeşim, pop müzik sanatçısı olmasına rağmen "Varız Dostlar" gibi şarkılarda Dervişan politik duruşunu o albüme de yansıttı.

Safa Ulaştır'ın Pop Müzik Sanatçısı Yeşim ile evliliğinden duyma engelli bir oğlu vardı...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.